1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Akyazı’da 179. Başörtüsü Eylemi
Akyazı’da 179. Başörtüsü Eylemi

Akyazı’da 179. Başörtüsü Eylemi

Akyazı Başörtüsüne Özgürlük Platformu tarafından gerçekleştirilen başörtüsüne özgürlük eylemi 179. haftasına girdi. Platform adına basın açıklamasını Burhan Çimşit okudu.

11 Temmuz 2010 Pazar 17:07A+A-

Basın açıklamasının tam metni:

Anayasa Mahkemesinin millet iradesine ipotek koyma girişimlerinden sonuncusu bildiğiniz gibi son karar ile bir kez daha tescillenmiş oldu. Bu yönüyle bakıldığında aslında Anayasa Mahkemesi'nin yine anayasal bir suç işlediğini ve Mahkemenin kendisini seçilmişlerin yerine koyarak hükümetin ve Meclis'in yetkisini gasp ettiğini söylemek herhalde yanlış olmayacaktır. Hukuk adına tam bir skandal karar olan 367 kararının etkilerinden henüz kurtulamamışken şimdi de mahkemenin tamamen yetkisiz olarak anayasa paketiyle ilgili esasa ilişkin değerlendirmede bulunması hukukun ayaklar altına alınması anlamına gelmektedir ve bundan sonra Anayasa mahkemesinin alacağı kararların hukuken bağımsız olabilmesi imkansızlaşmaktadır.

Anayasa Mahkemesi bu karar ile kendi yapısına ve HSYK'nın yapısına dair maddelere müdahale ederek yargı vesayetini sürdürmek istedi. 27 Mayıs darbesinin ürünü olan, 12 Eylül darbesi ve 1982 Anayasası ile bugünkü konumuna getirilen Anayasa Mahkemesi'nin kararı, yargı reformunun ne kadar gerekli ve öncelikli bir sorun olduğunu bir kez daha ortaya koymuş oldu. Ne yazık ki yargı vesayetinden kurtulamayan Türkiye'nin özgürlükler hukukunu koruyabilmesi ve üstünlerin hukukundan hukukun üstünlüğüne geçebilmesi giderek daha imkansız hale gelmektedir.

Anayasa Mahkemesi'ne ve demokratikleşmenin önünü kesmeye çalışanlara halkımız 12 Eylül'de en güzel cevabı sandıkta verecektir. Halkımız 12 Eylül Anayasası'ndan ve ruhundan tümüyle kurtulmayı sağlayacak yeni bir anayasa istemektedir. Referanduma sunulacak mevcut değişiklik paketinin 12 Eylül Anayasası'ndan tümüyle kurtulma yönündeki taleplerimizi karşılamadığının bilincindeyiz. Ancak bu paket darbe anayasasının çöpe atılması yönünde önemli bir adımdır. Bu yüzden bizde tüm insan hakları savunucuları ve aklı başında olan herkes gibi 'Yetmez Ama Evet' diyoruz. Özgürlükten yana olan herkesi yetmez ama evet demeye ve 12 Eylül rejimi ile yine 12 Eylül günü hesaplaşmaya davet ediyoruz. 

HABERE YORUM KAT