1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Akyazı’da 176. Başörtüsü Eylemi
Akyazı’da 176. Başörtüsü Eylemi

Akyazı’da 176. Başörtüsü Eylemi

Akyazı Başörtüsüne Özgürlük Platformu’nun düzenlemiş olduğu başörtüsüne özgürlük eylemi 176. Haftasına girdi. Basın açıklamasını platform adına Burhan Çimşit okudu.

19 Haziran 2010 Cumartesi 23:38A+A-

Basın açıklamasının tam metni:

Bugün Hakkari'de teröristlerin hunharca katlettiği kardeşlerimize Allahtan rahmet diliyoruz. Milletimizin başı sağolsun. Yaralı olan kardeşlerimize de Allahtan şifa diliyoruz.

Başörtüsüne karşı yasak ve baskılar devam ediyor. ÖSYM sınava girecek öğrencilere yönelik tanıtım filminde başörtüsü ile silahı bir tutarak aynı kategoride değerlendirmiştir. Bu Kemalist zihniyetin ürünüdür. Devam ettirilmesini kınıyoruz. On milyonlarca insanın Müslüman kimliğinin inkârı anlamına gelen başörtüsü yasağı zulümdür, işkencedir, insanlık dışı bir uygulamadır. Vekillerin unuttuğu bu vahşi yasak, asılların dik duruşuyla inşallah bitecektir.

Akyazı Başörtüsüne Özgürlük Platformu olarak Allahın emri Müslüman kadınların kimliği olan başörtüsüne, saygı gösteren, destek veren herkesi yasağa karşı daha fazla ses çıkartmaya davet ediyoruz.

Bugün yarın ve önümüzdeki hafta sınava girecek olan başörtülü öğrencilerin hiçbir baskı ve yasakla karşı karşıya kalmamaları için tüm yetkilileri insani olmaya davet ediyoruz.

Diyarbakırlı Ecenur kızımızı küçük yaşına rağmen ilköğretim okulunda başörtüsü ile göstermiş olduğu duruşundan dolayı tebrik ediyoruz. Aileye ve Ecenur ailelerine selam gönderiyoruz.

Ülkemizdeki tüm yasaklara ve hukuksuzluklara karşı duruşumuz kararlılıkla devam etmektedir. Başörtüsü mücadelemiz yasaklar tamamen bitene kadar devam edecektir.

Son yaşananlardan sonra yargının bağımsızlığından nasıl bahsedilebilir. Bu yaşananlar laik, Kemalist ve oligarşik düzenin temeli üzerine oturtulan yargının bağımsızlığının değil olsa olsa çürümüşlüğünün göstergesidir.

"Rotamız Gazze Yükümüz İnsani Yardım" programı ile Mavi Marmara gemisiyle yola çıkan ve Uluslar arası sularda İsrail askerlerinin kahpe saldırısına uğrayan kardeşlerimizden şehit olanların acısı, yaralı olanların yaraları daha tazeliğini koruyor iken bazı basın yayın kuruluşlarının ve kalemşörlerinin neşriyatlarında küstah İsrail'in hoşuna gidecek yayın yapmalarını şiddetle kınıyoruz.

Lanetli kavimlerin işbirlikçilerini bizde lanetliyoruz.

Huzur ve kardeşliğin kaim olduğu günler temennisi ile gelecek hafta cumartesi günü saat 12:30'da buluşmak üzere Allaha emanet olun.

HABERE YORUM KAT