1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Aktay: Mısır'la Açtığımız Yeni Bir Sayfa Yok
Aktay: Mısır'la Açtığımız Yeni Bir Sayfa Yok

Aktay: Mısır'la Açtığımız Yeni Bir Sayfa Yok

Yasin Aktay, "Mısır'la açmış olduğumuz yeni bir sayfa yok. Bu hâl böyle devam ettiği sürece açılması çok da fazla beklenmemelidir" dedi.

09 Temmuz 2016 Cumartesi 01:36A+A-

Siirt'te konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, br gazetecinin, "İsrail ve Rusya ardından Mısır ile Türkiye arasında yeni bir gelişme var mı?" sorusu üzerine, Mısır ile açtıkları yeni bir sayfanın olmadığını söyledi.

"Bizim Mısır ile açmış olduğumuz yeni bir sayfa yok. Bu hâl böyle devam ettiği sürece açılması çok da fazla beklenmemelidir" ifadelerini kullanan Aktay, şöyle devam etti:

"Elbette orada Mısır halkı var ve Mısır halkı ile Türkiye halkı arasında bir kardeşlik vardır. Biz bu kardeşliğin baki olduğunu, aradaki bazı rejimlerin mevcut tutumunu, kendi halkına karşı adeta bir düşman tutumu içerisinde geçici bir durum olarak görüyoruz. Eninde sonunda Mısır'da işlerin düzeleceğine inanıyoruz. Ama Mısır'da bu kadar ağır insan hakkı ihlâlleri yani hiçbir şekilde dünyaya izah edilemeyecek ağır insan hakları ihlâlleri var olduğu sürece göz ardı edilemeyecek şekilde Türkiye'nin o rejimle normal bir ilişki sürdürmesi mümkün değil."

Türkiye'nin, Mısır halkıyla kardeşlik bağlarını her zaman muhafaza edeceğini belirten Aktay konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ancak iki halkın arasındaki ilişki dolayısıyla belki Cumhurbaşkanı, Başbakan düzeyinde değilse bile bakanlık düzeyinde o ilişki var olacak. O halkın birbirleriyle var olduğu ilişki dolayısıyla kaçınılmaz bir şeydir. Yoksa yeni bir ilişki, İsrail ile Rusya ile tesis edilen türden ilişkinin şu anda Mısır’da tesis edilmesi söz konusu değil.''

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, Rusya ve İsrail'le yeni açılımın yapıldığını, bayramdan sonra Mısır'a da heyet gönderileceğini söylemişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Mısır'daki mevcut durumu iyileştirme bakımından bazı ortak adımlar da atabiliriz. Amacımız Mısır'ı cezalandırmak veya düşmanlık yapmak değil. Böyle bir şey söz konusu olamaz ama yanlış bir şey varsa da söylüyoruz" demişti.

AA

HABERE YORUM KAT

1 Yorum