1. HABERLER

  2. HABER

  3. “Aksa İçin Harekete Geç” Etkinliği Pazar Günü
“Aksa İçin Harekete Geç” Etkinliği Pazar Günü

“Aksa İçin Harekete Geç” Etkinliği Pazar Günü

Mirasımız Der’in Aksa için 23 Kasım Pazar günü 13’te düzenleyeceği etkinliğe Kudüs muhafızı Şeyh Kemal Hatip katılacak; Grup Yürüyüş ve A. Uveyned konser verecek.

18 Kasım 2014 Salı 12:04A+A-

Siyonist rejimin işgalinden bu yana yıkılma ve yok olma tehlikesiyle mücadele eden ilk kıblemiz Mescid-i  Aksa, tarihinde ilk kez ibadete kapatıldı, asker postalları ile minber kirletildi ve hem mekan hem de zaman olarak bölünme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Mirasımız Derneği (Kudüs ve Civarındaki Osmanlı Mirasını Koruma ve Yaşatma Derneği),  başta Kudüs olmak üzere İsrail’in işgali atındaki topraklar, özelde ise Mescid-i  Aksa’ya sahip çıkmak, yok edilmeye çalışılan Osmanlı’nın maddi ve manevi mirasına sahip çıkmak, ilk kıblemizin karşı karşıya olduğu tehlikeler hususunda halkı bilgilendirmek üzere bu yıl 5.sini düzenleyeceği “Mirasımız Tehlikede”  programını yapıyor.

23 Kasım Pazar günü 13:00’te Küçükçekmece’deki Arena Mega (Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi)’nde yapılacak programa yurt içi ve yurt dışından Kudüs ve Mescid-i Aksa hassasiyeti olan çok sayıda isim katılacak. “Mirasımız Tehlikede” programına 46 sivil toplum kuruluşu da destek veriyor.

1948 İslami Hareket 2. Başkanı Şeyh Kemal Hatip, Kâbe İmamı Abdullah Basfar, Mescid-i Aksa Müezzini Firaz  Kazaz, Sultanahmet Camii Müezzini İbrahim Altuntaş, Grup Yürüyüş, Ürdünlü sanatçı Abdulfettah Uveyned ve Mehteran Konseri, kum sanatı gösterisi yer alacak.

Sürpriz etkinliklerin olacağı programda Kudüs ziyareti çekilişi de var.

ULAŞIM

Ulaşım sıkıntısı yaşanması ihtimaline karşı Sefaköy / Metrobüs İstasyonundan program alanına karşılıklı olarak ücretsiz otobüs seferleri düzenlenecek. Mirasımız Derneği, programa toplu katılmak isteyenlere ücretsiz otobüs hizmeti verecek. Bilgi için telefon: 0212 524 01 01

aksa-icin-harekete-gec-mirasimiz.jpg

HABERE YORUM KAT