1. HABERLER

  2. HABER

  3. Akhisar Özgür-Der’in Soma İzlenimleri
Akhisar Özgür-Der’in Soma İzlenimleri

Akhisar Özgür-Der’in Soma İzlenimleri

Akhisar Özgür-Der’den kardeşlerimizin Soma madenlerindeki izlenimleri sizlerle paylaşıyoruz:

17 Mayıs 2014 Cumartesi 21:35A+A-

Akhisar Özgür-Der temsilciliği olarak 299 kardeşimizin hayatını kaybettiği Soma madenini, kazanın 3. gününün akşamı ziyaret etme olanağı bulduk.

Madende kurtarma çalışmalarında yer alan bir kardeşimizden bilgi alma ve olayı yerinde görme amaçlı ziyaretimiz akşam saatlerinde gerçekleşti.

Kurtarma çalışmaları sebebiyle madende olan Mustafa Çalık kardeşimizden bilgi alamadık. Öncelikle olayın vahameti anlaşıldığından beri kurtarma çalışmalarının ve krizi yönetme konusunda hükümetin başarılı olduğunu ifade edebiliriz.

Madende yaşanan kazanın öncelikli sorumluğunun maksimum kar elde etme amacıyla gerekli bir çok tedbiri almayan maden işletmecisi olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Ölüm gibi zor bir imtihan karşısında müslüman halkımızın büyük bir sabır ve metanetle davrandığını katıldığımız cenazelerde gözlemlemiştik. Burda maden başında bekleyen ya da kurtarma ekibinde yer alıp mola için dışarı çıkan işçilerin de benzer bir tutumla davrandığını gördük.

Yine sol yelpazede yer alan ve Soma dışından geldikleri belli olan ve her şeyi provoke etmeye çalışan bir zümrenin 2. ve 3. gün madene gelen her devlet yetkilisini protesto etmeye çalıştıklarını öğrendik.

Olayın gerçekleştiği gün gece 12 de gelip kurtarma faaliyetlerine katılan İHH arama kurtarma ekibinden Ömer kardeşimizden aldığımız bilgilere göre İHH'ya yönelik bir sorun yaşanmadığını gördük. Kızılay ile birlikte İHH'nın yardımlarıyla aktif bir faaliyet içinde olması yüzümüzü ağartan güzel bir durumdu.

Maalesef sol siyasi yelpazenin acı ve ölüm durumlarında bile ahlaksızca sadece kendi siyasi çıkarları için bir çok yalan algı üretmekten çekinmediğini bu olayda net biçimde görüyoruz. Hesap vermesi gereken kişi ve kurumların kurtarma işlemleri bitip hayatını kaybedenler defnedildikten sonra adil bir biçimde yargılanması ve cezalandırılmaları vicdan sahibi herkesin haklı talebidir.

Bu vesileyle Türkiye müslümanlarının kıldıkları gıyabi cenaze namazlarıyla acıyı paylaşmaları ve yine islam coğrafyasında müslümanların bu acıya ortak olmaları ümmet olmamız yolunda hayırlı gelişmelerdir. Son olarak ölenlere Rabbimizden rahmet, yakınlarına ise sabır vermesini diliyoruz.

soma-akhisar-ozgurder-20140517-01.jpgsoma-akhisar-ozgurder-20140517-02.jpgsoma-akhisar-ozgurder-20140517-03.jpgsoma-akhisar-ozgurder-20140517-04.jpgsoma-akhisar-ozgurder-20140517-05.jpgsoma-akhisar-ozgurder-20140517-06.jpgsoma-akhisar-ozgurder-20140517-07.jpg

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum