1. HABERLER

  2. HABER

  3. Akdoğan'dan "Askeri İşbirliği" Açıklaması
Akdoğan'dan "Askeri İşbirliği" Açıklaması

Akdoğan'dan "Askeri İşbirliği" Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, ABD’nin IŞİD operasyonuna ilişkin açıklama yaptı. Akdoğan, "Askeri işbirliğinin farklı boyutları var" dedi.

24 Eylül 2014 Çarşamba 12:09A+A-

İşte Akdoğan’ın konuşmasından satır başları:

"Türkiye'nin IŞİD'e karşı tutumu çok  öncesinden belliydi. Yani daha önceki yıllarda terör örgütü olarak Bakanlar  Kurulunca kabul edilmiş. IŞİD'in terör örgütü olduğunu deklare etmiş bir hükümet  var. Türkiye'nin bu örgüte dönük tavrı, pozisyonu burada bir bulanıklık yok. Son  dönemde, 'işte işbirliği, destek var', bunlar çok ucuz medya  manipülasyonlarıdır."

Sorun sadece IŞİD değil kapsamlı senaryo gerekli. Erdoğan’ın ABD’de ikna edilmesi söz konusu değil" dedi. Tampon bölge çalışması konusunda konuşan Akdoğan, "Savunma kalkanı değil insani yardım için gerekli" diye konuştu.

"Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu düşünceler Türkiye Cumhuriyeti devletinin düşüncesini, görüşünü yansıtır. Oradaki vurgu da teröre karşı ortak mücadele hasasiyetini yansıtmaktadır, bu işbirliğinin önemini yansıtmaktadır, Türkiye'nin buna açık olduğunu yansıtmaktadır"

KERRY’NİN AÇIKLAMALARI

ABD Dışişleri bakanı John Kerry'nin açıklmalarını da değerlendiren Akdoğan, "Ev ödevi verme gibi bir yetkisi var mı? Türkiye bir şeyi ispatlamakla mükellef değil. Kendi yol haritamız belli ona göre adımlar atılır" dedi.

4 AYDA 479 KİŞİ ŞÜPHELİ GÖRÜLDÜ

Türkiye'nin "yabancı savaşçılar" olarak adlandırılan konuyla ilgili elinden geleni yaptığını belirterek, "4 ayda 479 şahıs şüpheli görülmüş bunlardan 445 ile mülakat yapılmış bunların 107'si ülkeye sokulmamış. Bütün bu kontrollerde 6 bin kişi bloke edilmiş, bin kişi sınır dışı edilmiş" dedi.

İKİ TEZKERE OLABİLİR

"Tek tezkere mi olsun, iki tezkere mi olsun, yeni bir muhteva mı olsun bu değerlendirilen bir konu. Sayın Başbakanımız muhtemelen bunun yine iki tezkere şeklinde olabileceğini söyledi. Ama belki biraz daha muhtevası yeniden ele alınabilir. Yani tek bir örgütü tanımlanak yerine farklı örgütleri de işin içine katabilecek bir şekilde muhteva kazandırılabilir. Bu çalışma şu anda daha tamamlanmadı. "

(Milliyet)

HABERE YORUM KAT