1. HABERLER

  2. HABER

  3. Akdeniz’e 2 Balistik Füze!
Akdeniz’e 2 Balistik Füze!

Akdeniz’e 2 Balistik Füze!

Rusya Savunma Bakanlığı Akdeniz'de 2 balistik füze fırlatıldığını tespit ettiklerini açıkladı.

03 Eylül 2013 Salı 14:58A+A-

Rusya'nın, Akdeniz'de 2 balistik füze fırlatıldığını tespit ettiği ileri sürüldü.

Rusya devlet haber ajanslarından Ria Novosti, Savunma Bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı haberinde, bu sabah Akdeniz'de 2 balistik füze fırlatıldığının Rusya makamları tarafından tespit edildiğini kaydetti.

Söz konusu füzelerin Rusya'nın Armavir'de bulunan radarları tarafından tespit edildiği belirtilirken, konuya dair Rusya Savunma Bakanlığının Devlet Başkanı Vladimir Putin'i bilgilendirdiği ifade edildi.

İsrail Ordusu, Rusya'nın açıkladığı gibi 'Doğu Akdeniz'de balistik hareket' olduğuna dair bir bilgileri bulunmadığını açıkladı.

Lübnan Al Manar kanalı Suriye güvenlik kaynaklarına dayanarak verdiği haberde Suriye erken uyarı sistemlerinin herhangi bir füze hareketliliği tespit etmediğini açıkladığını duyurdu.

İSRAİL’DEN YENİ AÇIKLAMA

İsrail Savunma Bakanlığı sözcüsü Tal Bentov, ''Rusya'nın tespit ettiği füzeler, İsrail ve ABD'nin Akdeniz'de ortak olarak deneme amaçlı attığı füzelerdir'' dedi.

Ruslar tarafından sabah saatlerinde ortaya atılan iki füze ateşlendi iddiasının ardından füzelerden haberi olmadığını söyleyen İsrail, şimdi de ABD ile ortak füze tatbikatı yaptıklarını duyurdu.

İsrail'den yapılan açıklamada ABD ile Anchor adlı füzenin denemesini yaptıklarını belirtildi. Açıklamada füzelerin savunma sistemi için denendiği ifade edildi.

İsrail Savunma Bakanlığı ise denemenin yerel saatle 9:15'te yapıldığını kaydetti. Bu saatin Rusya'nın Akdeniz'de iki füze tespit ettiğini açıkladığı sıradaki Moskova yerel saatiyle uyuştuğu belirtildi.

ABD Deniz Kuvvetleri Avrupa Karargahı Sözcüsü ise Akdeniz'de ABD gemilerinden füze ateşlenmediğini söyledi. Sözcü konuyla ilgili başka yorum yapmadı.

(Ajanslar)

 

HABERE YORUM KAT