1. HABERLER

  2. HABER

  3. Akaydın’ın Bira Festivaline Bir Kurban
Akaydın’ın Bira Festivaline Bir Kurban

Akaydın’ın Bira Festivaline Bir Kurban

Almanya'nın Münih kentinde düzenlenen ve biranın su gibi tüketildiği 'Oktoberfest' festivalinin benzerinin gerçekleştirildiği Antalya'da bir genç hayatını kaybetti.

27 Eylül 2010 Pazartesi 05:48A+A-

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve bir bira firmasının ortaklaşa düzenlediği festivalden döndükten sonra yaşamını yitiren Anıl Durmaz'ın (27) ölüm nedeninin aşırı alkole bağlı kalp krizi olduğu sanılıyor. Emekli ağır ceza hakimi Fikri Durmaz'ın oğlu olan Anıl Durmaz, ABD'de üniversite öğrenimi görüyordu. Anıl Durmaz'ın alkol komasına girerek hayatını kaybettiği festivalin açılışını Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve Almanya'nın Antalya Başkonsolosu Frank Urbschot, ilk bira fıçısını açarak yapmıştı. Balyozla dev fıçının tıpası kıran ve fıçıdan fışkıran birayı katılımcılara dağıtan Akaydın, festivalin Türkiye'ye örnek olmasını dilemişti.

ABD'de üniversite eğitimi gören Anıl Durmaz, tatil için ailesinin yanına geldi. Önceki akşam başlayan eğlenceye katılmak üzere evden ayrılan Durmaz, festival alanında kendisi gibi üniversite öğrencisi Abdurrahman Yaşar Namlı, Umut Ayhan ve Servet Erkmen ile buluştu. Bira içip eğlenen gençler parti sonunda Abdurrahman Yaşar Namlı'nın Meltem Mahallesi'ndeki evine gelerek alkol almaya devam etti. Sabah, Anıl Durmaz'ın yüz ve sırtının morardığını ve nefes almadığını fark eden Namlı, polise haber verdi. 112 Acil Servis görevlileri eve geldiklerinde Durmaz'ın öldüğünü belirledi. Anıl Durmaz için düzenlenen cenaze namazı öncesi gazetecilere konuyla ilgili bilgi veren üst düzey bir yargı mensubu, Anıl Durmaz'ın ölüm nedeninin henüz kesinleşmediğini, ancak alkol üzerinde durulduğunu belirtti. Anıl Durmaz'ın ölüm nedeninin otopsi raporunun tamamlanmasının ardından kesinleşeceğine dikkat çeken yetkili, alkolden kaynaklanan bir ölüm olma ihtimali üzerinde durulduğunu söyledi. Anıl Durmaz'ın naaşı cenaze namazının ardından Uncalı Kent Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Bira festivaline tepkiler çığ gibi büyürken geçen yıl düzenlenen festivalde Alman turist Agust Michael Nall öldürülmüştü. Antalya'da düzenlenen bira festivali çıkışında aşırı alkollü Buğra Ö. (21) tarafından darp edilen Alman turist Agust Michael Nall, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Bu yılki festivale, başlama tarihi açıklandıktan sonra Antalya'da yaşayan yerleşik Almanlar da tepki göstermişti. Almanlar bira festivali yerine yardımlaşmayı özendiren festivallerin yapılmasını istiyor.

ZAMAN

HABERE YORUM KAT