1. HABERLER

  2. HABER

  3. Akademisyenlerden 'Açlık Grevi' Çağrısı
Akademisyenlerden Açlık Grevi Çağrısı

Akademisyenlerden 'Açlık Grevi' Çağrısı

51. gününe giren açlık grevleriyle ilgili olarak aralarında Chomsky'nin de bulunduğu akademisyenler imza kampanyası başlattı.

01 Kasım 2012 Perşembe 12:56A+A-

PKK ve KCK'nın talimatlarıyla cezaevelirnde başlatılan açlık grevileriyle ilgili olarak bilim adamlarının da aralarında bulunduğu bir grup aydın bildiri yayımladı. Bildiriyle birlikte imza kampanyası başlatan bilim adamları arasında Noam Chomsky, Michael Taussig, Judith Butler ve Büşra Ersanlı da bulunuyor. Türkiye Cumhuriyeti yetkililerine seslenilen bildiride açlık grevi sorununun diyalog yoluyla çözülmesi gerektiği belirtilerek, sorunun çözülmemesi halinde sorumlunun kendileri olacağı hatırlatıldı.

Bildiride, Türkiye'deki gelişmelerin dünyanın her yanında yakından izlendiği ve sürmekte olan açlık grevlerine devletin yaklaşım biçiminin, uluslararası kamuoyunun Türkiye hakkındaki düşüncesinin oluşumunda belirleyici olacağı belirtildi.

Açlık grevinin girdiği bu kritik aşamadan sonra ortaya çıkabilecek bir "insanlık trajedisinden" Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Adalet Bakanı'nın şahsen sorumlu olacağı da ifade edildi.

Hükümetin açlık grevlerine zorla müdahale tartışmalarını son derece tehlikeli bulan katılımcılar, 2000 yılındaki gibi bir müdahalenin geride tamiri imkansız tahribatlar bırakacağı, Kürt sorununun barışçıl çözümü için zaten son derece zayıf olan demokratik ortamın tamamen ortadan kalkabileceği uyarısında bulundu.

 

HABERE YORUM KAT