1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. AK Partili Gençler Kocaeli’de Halep’teki Katliamları Protesto Etti
AK Partili Gençler Kocaeli’de Halep’teki Katliamları Protesto Etti

AK Partili Gençler Kocaeli’de Halep’teki Katliamları Protesto Etti

Kocaeli AK Parti Gençlik Kolları, Cuma namazı çıkışında İzmit Fevziye Camii önünde bir basın açıklaması yaparak Halep’teki katliamları protesto etti.

16 Aralık 2016 Cuma 19:16A+A-

AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı, tahliye konvoyuna yapılan saldırının ardından Halep’teki insanlık dışı duruma ve batı ülkelerinin bu duruma sessiz kalmalarına tepki gösterdi. Cuma namazı çıkışında Fevziye Camii önünde toplanan gençler, STK’ların da temsilciler düzeyinde destek verdiği basın açıklamasını üzerinde vicdan, insanlık, merhamet ve Halep yazılı olan dört ayrı tabutla gerçekleştirdi. Öte yandan gençler Avrupa’nın ve ABD’nin duruma sessiz kalmalarına olan tepkilerini ağızlarını bantlayarak gösterdi.

İNSANLIK BOMBALANIYOR

Gençler adına açıklama yapan AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Kahraman, İslam dünyasının kan gölüne dönmeye devam ettiğini belirterek, “Ne acıdır ki, bu katliamlar yaşanırken, dünyanın büyük çoğunluğu, tıpkı Bosna’da olduğu gibi sessizce insanların katledilişini izliyorlar. Halep’te yaşananlar bir şehrin değil, insanlığımızın çöküşüdür. Zalim Esed, bir şehrin değil, dünyanın gözü önünde bir insanlığı bombalamaktadır” dedi.

3 MAYMUNU OYNUYORLAR

Katliamlara sessiz kalanların da Esed’den farkları olmadığını dile getiren Kahraman, “Bir asır evvel yapay sınır çizgileriyle Halep ve Antep’i birbirinden ayıran dünyanın eli kanlı devletleri, bugün gözlerinin önünde yaşanan katliamlara ellerini ovuşturarak bakmaktadırlar. 3 maymunu oynamaktadırlar. Bizler Türkiye gençleri olarak zulme maruz kalanların tamamını misafir etmeye, kucak açmaya ve ensar olmaya hazırız” diye konuştu.

TEPKİMİZİ GÖSTERECEĞİZ

Konuşmasında uluslararası örgütlere de tepki gösteren Kahraman, “Yaşanan zulümlere karşı tek yaptığı acil toplanmak olan Birleşmiş Milletler’e, kendinden başka kimseyi düşünmeyen ve terörizmi beslemekten geri durmayan Avrupa Birliği’ne, Zalim Esed’e desteğini açıktan yapan Rusya’ya ve İran’a tepkimizi her zaman en sert şekilde göstereceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın her fırsatta söylediği ‘Dünya 5’ten büyüktür’ sözünü kendimize şiar edinip bu zulme sessiz kalmayacağız” ifadelerini kullandı.

Gençler, açıklamanın ardından tekbir getirip dağıldı.

HABERE YORUM KAT