1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. AK Partili belediyeler dejenerasyona para yetiştirmekten usanmadı mı?
AK Partili belediyeler dejenerasyona para yetiştirmekten usanmadı mı?

AK Partili belediyeler dejenerasyona para yetiştirmekten usanmadı mı?

Isparta’da yaşanan son etkinlikle birlikte AK Partili belediyelerin kültürel etkinlik tercihleri tekrar sorgulanmaya başlandı.

27 Mayıs 2022 Cuma 00:04A+A-

HAKSÖZ-HABER

Isparta Belediyesi’nin düzenleyeceği Gül Festivali’ne davet edilen bir şarkıcının İslami çevrelerce protesto edilmesi ve etkinlikten isminin çıkarılması ile başlayan tartışmalar akıllara “Artık AK Partili belediyelerin toplumu yozlaştıran etkinliklere son verme zamanı gelmedi mi?” sorusunu getirdi.

Festival afişlerinde yer alan Melek Mosso isimli bir şarkıcı Anadolu Gençlik Derneği Isparta Şubesi tarafından “ahlaksızlığa özendirdiği” gerekçesiyle protesto edilmiş ve ardından isminin afişlerden kaldırıldığı görülmüştü.

Sosyal medya sitelerinde ise etkinliğin diğer davetli şarkıcıları Derya Uluğ ve Funda Arar’ın da sahneye çıkmayı reddettikleri iddia edildi.

AK Partili belediyelerce yıllardır tüm etkinliklere halkın değerlerini yozlaştıran eserler icra eden şarkıcılar davet ediliyor. Ramazan ayında yapılan etkinliklerde bile ahlak yoksunu eserler icra eden kadın ve erkek şarkıcılar sahnelerde arz-ı endam ediyor.

Bu son etkinlikte yaşanan kriz de göstermiştir ki bu etkinliklere bir son verilmelidir. Birileri böyle talep ediyor diye meydanlarda yapılan ve milyonlarca lira para harcanan etkinliklerde İslami değerlere savaş açmış insanlar boy göstermemeli.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın birkaç sene önce yaptığı bir konuşmada “Kültürel iktidarımız konusunda sıkıntı var” sözünü hatırlatarak bu tarz etkinliklerle kültürel iktidarının kazanılamayacağının altını çiziyoruz.

Belediyeler artık sahnelerini ve kültürel etkinliklerini, seküler insanlardan oy alamama kaygısını bir kenara bırakarak, ahlaklı işlere ayırmalılar.

Bir başka devlet kurumu olan Halkbank’ın da İstanbul’da düzenlediği konser dizisinde de Melek Mosso isimli kadının yer aldığını hatırlatıyor, aynı zamanda bu etkinlikte sahne alan Koray Avcı, Hande Yener, Serdar Ortaç, Manga vs isimlerin hangi hikmetle fonlandığını sormak istiyoruz. Devlet eliyle köpürtülen bu isimlerin topluma ve dünyaya hayırlı bir sonuç getirmedikleri açıkken milyonlarca liranın bu yozluğa hibe edilmesi şüphesiz kültürel iktidara darbe vurmaya devam edecektir.

HABERE YORUM KAT

9 Yorum