1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. AK Parti’den Yüzde 10 Barajın Korunacağı Sinyali
AK Parti’den Yüzde 10 Barajın Korunacağı Sinyali

AK Parti’den Yüzde 10 Barajın Korunacağı Sinyali

AK Parti Sözcüsü Ünal, seçim barajına ilişkin, "Yüzde 10 barajının korunması konusunda mutabakat oluştu." dedi.

10 Şubat 2018 Cumartesi 11:21A+A-

Ünal, AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Toplantısı devam ederken düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Toplantıda Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın değerlendirmelerde bulunduğunu bildiren Ünal, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ve Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker'in ayrı ayrı sunum yaptıklarını, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın da ekonomik gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunduğunu anlattı.

Ünal, toplantıda olağan kongre süreçlerinin ele alındığını, uyum kanunlarıyla ilgili çalışmaların da değerlendirildiğini dile getirdi.

Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nın toplantının öncelikli gündemi olduğunu ifade eden Ünal, Milli Savunma Bakanı Canikli'nin bu konuda bilgilendirmeler yaptığını kaydetti.

"YÜZDE 10 BARAJININ KORUNMASI KONUSUNDA MUTABAKAT OLUŞTU"

Uyum yasaları komisyonlarının ve milli mutabakat komisyonunun çalışmalarına devam ettiğine işaret eden Ünal, Seçim Kanunu'nun bir gereği olarak seçimlerden bir yıl önce düzenlenmesi gerekli yasalarla ilgili çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Ünal, "Bu çerçevede yüzde 10 barajının korunması konusunda mutabakat oluştu." dedi.

"Seçim pusulasına ilişkin çalışmamız devam ediyor" diyen Ünal, "Yerel seçimler tek zarf, tek sandık üzerinden yapılacak. Meclise ilk olarak yerel seçimlere ilişkin düzenlemeyi göndereceğiz. Çünkü yerel yönetimlerle ilgili düzenlemenin, yerel seçimlerden bir yıl öncesinde yasalaşması ve Meclisten geçmesi gerekiyor." ifadesini kullandı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT