1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. AK Parti'den Tunus’taki siyasi darbeye tepki
AK Parti'den Tunus’taki siyasi darbeye tepki

AK Parti'den Tunus’taki siyasi darbeye tepki

AK Parti Sözcüsü Çelik, Tunus'ta Cumhurbaşkanı'nın Meclis'i feshetmesine tepki gösterdi.

26 Temmuz 2021 Pazartesi 11:23A+A-

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Tunus'taki darbe girişimine tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı'nın Meclis'i feshetmesini kınayan Çelik "Tunus’ta anayasal düzenin Cumhurbaşkanı tarafından askıya alınması, meşru değildir" dedi.

"ANAYASAL DÜZENİN ASKIYA ALINMASI MEŞRU DEĞİL"

Twitter'dan paylaşımda bulunan Çelik, şunları kaydetti: "Dost ve kardeş ülke Tunus’ta seçilmiş parlamentonun askıya alınması ve hükümetin görevden el çektirilmesi, siyasi meşruiyete yönelik bir darbedir. Tunus Cumhurbaşkanının meşru olmayan bu girişiminin anayasal zemini bulunmamaktadır.

Tunus halkının 2011 yılında gerçekleştirdiği demokratik devrim, dünya ve bölgemiz için değerli bir örnek teşkil etmektedir. Anayasal meşruiyet zemininde bu kazanımların korunması çok önemlidir. Tunus’ta anayasal düzenin Cumhurbaşkanı tarafından askıya alınması, meşru değildir.

"DEMOKRATİK İRADEYE HERKES SAYGI GÖSTERMELİ"

Kardeş Tunus halkına bu kötülüğü yapanlar kendi ülkelerine zarar veriyorlar. Tunus halkı, mevcut krizi birlik ve beraberlik içinde aşabilecek imkân ve tecrübeye sahiptir. Bu ancak Anayasal düzene hemen geri dönülmesi ile mümkündür. Tunus’ta halkın demokratik iradesini destekliyoruz. Demokratik süreçlerin askıya alınmasını reddediyoruz. Tunus halkının yüksek demokratik iradesine herkes saygı göstermelidir.

"TUNUS DEMOKRASİSİNİ DESTEKLEYECEĞİZ"

Türkiye ile Tunus arasında, kökleri tarihe dayanan güçlü siyasi, ekonomik, kültürel ve insani bağlar bulunmaktadır. Türkiye, Tunus halkının yanındadır ve demokrasi mücadelesine saygı duymaktadır. Cumhurbaşkanımız her zaman kardeş Tunus halkının tümünün iyiliğini gözeten bir yaklaşımla Tunus’un demokratik kazanımlarına destek verdi. Cumhurbaşkanımız güçlü bir şekilde Tunus halkının demokratik mücadelesinden yana oldu. Tunus demokrasisinin desteklemeye devam edeceğiz."

 

HABERE YORUM KAT