1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. AK Parti'den 'sığınmacı' açıklaması: Bazı şehirlerde sanayimizi onlar ayakta tutuyor
AK Parti'den 'sığınmacı' açıklaması: Bazı şehirlerde sanayimizi onlar ayakta tutuyor

AK Parti'den 'sığınmacı' açıklaması: Bazı şehirlerde sanayimizi onlar ayakta tutuyor

Suriyeli ve Afgan muhacirler hakkında konuşan AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki "Bazı şehirlerde sanayiyi onlar ayakta tutuyorlar. Gaziantep sanayisine gidin, yüz binlerce insan en ağır ve en zor işlerde çalışıyorlar" dedi.

27 Temmuz 2021 Salı 12:48A+A-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, TV Kayseri'ye sığınmacılar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kendi yanında da yabancı uyruklu bir kişinin dış ticarete baktığını belirten Özhaseki "Bu işin birkaç boyutu var. Birincisi insani boyut. Zorda kalan insanlara kapıyı kapatmak ne kadar doğrudur bilmiyorum. Bizim yanımızda şimdi bir arkadaş çalışıyor. Arapçası, İngilizcesi var ve bizim dış ticaretimize bakıyor. Çocuğu da bizimle çalışıyor.

"SEVK VE İDARESİ KOLAY DEĞİL"

Çok zor dönemlerden geçmişler. Bunlar duvarları aşıp gelmiş. Allah kimseyi vatansız bırakmasın bu çok zor bir şey. Orada milyonlarca insan dışarıya kaçmış. Son dönemde orada insanların başına bombalar yağdırdılar. Bu insanlar oradan kaçtığı zaman ne yapacaksınız? Yarın bir gün tarih önünde nasıl hesap vereceksiniz? Bu insanların sevk ve idaresi kolay değil" dedi.

"İŞÇİ BULAMIYORLAR, BU ADAMLAR ÇALIŞIYOR"

Mültecilerin bazı şehirlerde sanayiyi ayakta tuttuğunu söyleyen Özhaseki, şunları kaydetti:

Şimdi bazı şehirlerde sanayiyi onlar ayakta tutuyorlar. Gaziantep sanayisine gidin yüz binlerce insan en ağır ve en zor işlerde çalışıyorlar. Kayseri sanayisinde de öyle. İşçi bulamıyorlar, bu adamlar çalışıyor. Asayiş yönünden de öyle. Bizim aramızdaki oranlara bakıldığı zaman bizi geçen bir asayişsizlik yok. Her toplumun içerisinde iyisi de olur, kötüsü de olur.

Gelenler içerisinde mutlaka olumsuz insanlar da vardır. Bunların sayı olarak suç işleme oranı bizden çok yüksek değil. Şu ana kadar da herhangi bir sıkıntı doğmadı. Bu insanların ekonomimize de katkıları var. İçlerinde okumu tahsilli olanlar da var."

"BUNLARI KİMSE DE GÖNDEREMEZ"

"Bunları kimse de gönderemez" diyen Özhaseki, şöyle devam etti:

"İleri geri konuşuyorlar öyle. Öyle bir şeyin olacağını da kimse düşünmesin. Muhalefet liderlerinden birisi diğer muhalefet liderlerinden birisine 'Boşuna popülizm yapmayın, gönderemezsiniz' dedi. Evet, ne yazık ki öyle. İnşallah zamanı geldiğinde bir kısmı gider, kalanlar da uyum gösterirler."

 

Kaynak: Karar

HABERE YORUM KAT

1 Yorum