1. HABERLER

  2. HABER

  3. AK Parti'den AYM Kararına İlk Tepkiler...
AK Partiden AYM Kararına İlk Tepkiler...

AK Parti'den AYM Kararına İlk Tepkiler...

Anayasa değişikliği paketini esastan inceleyerek kısmen iptal eden Anayasa Mahkemesi'nin kararına AK Partililerden tepki geldi.

07 Temmuz 2010 Çarşamba 21:32A+A-

Suat Kılıç, mahkemenin Meclis iradesine müdahale ettiğini söyledi. Kılıç, erken seçimin de gündemlerinde olmadığını ifade etti.

AK Parti Grup Başkan vekili  Bekir Bozdağ ise Anayasa Mahkemesi, Meclis'in yasa yetkisini gaspettiğini belirterek "Anayasa Mahkemesi yasa yapma yetkisini tekeline almıştır. AYM adeta kendisini Anayasa yerine koymuştur. 'En çok bir üyeye oy verilir' kısmını hukuk devletine aykırı gerekçesiyle çıkarıyor. Yargı içindeki kask sistemini devre dışı bırakacak bir sistemi iptal ederek yetkiyi eline almıştır. Anayasa Mahkemesi şeklin dışına çıkıp aslına müdahale etmiştir. Başkan 'Oldu bir kere' diyor. Anayasa Mahkemesi bu karar ile Anayasayı çiğnemiş ve hukuk devleti ilkesini çiğnemiştir."

AK Parti Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de kararı "siyasi bir karar" olarak niteledi ve AYM'nin anayasayı ihlal ettiğini söyledi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin de paketi esastan inceleyen AYM'nin hukukun üstüne çıktığını belirterek AYM'yi eleştirdi. Ancak mevcut haliyle de paketin reform niteliği taşıdığını ifade ederek halkı 12 Eylül'deki referanduma çağırdı.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum