1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. AK Parti Mütedeyyin Tabanda Oluşturduğu Kırgınlığı Giderebilecek mi?
AK Parti Mütedeyyin Tabanda Oluşturduğu Kırgınlığı Giderebilecek mi?

AK Parti Mütedeyyin Tabanda Oluşturduğu Kırgınlığı Giderebilecek mi?

Yeni Şafak Yazarı İbrahim Tenekeci, AK Parti’nin mütedeyyin seçmende kırgınlık oluşturduğunu ve bu kırgınlığı aşması için gönül seferberliği yapması gerektiğini belirtti.

09 Ocak 2019 Çarşamba 17:13A+A-

İbrahim Tenekeci’nin Yeni Şafak’taki köşesinde yayımlanan konuyla alakalı yazısı şöyle:

Gönül Seferberliği

Belediye başkan adayları büyük ölçüde açıklandı. İsimler üzerinden birtakım okumalar yapmak mümkün. Gerek var mı, bilemedim.

Yıllar önce kurduğumuz bir cümle: ‘Artık arkadaşlıklar değil, ittifaklar devrindeyiz.’ Bu bize yeniden bir şey söylüyor olabilir.

Adalet, sadece mahkemelerden, yani yargı sisteminden ibaret olamaz. Yere atılmış bir ekmek parçasını kaldırmak da adalete dâhildir. İşte bu kadar geniş bir daireden bahsediyoruz.

Hizmet bahsi de böyledir. Belediyecilik; çöpleri gününde almak, yolları asfaltlamak, çevre düzenlenmesi yapmak, resmi işlemleri halletmek değildir sadece. Anlatmaya çalışalım: Köprüler, tüneller ve modern yollar araçlar içindir. İnsan ihmal edilirse, bunların pek bir kıymeti kalmaz.

Mühim ve kalıcı olan, gönüllere dokunmak, milletin sinesinde yer etmektir. Bir ilave: İtimat etmediğimiz kişilere gönlümüzü açmayız.

Refah Partisi’nden günümüze değin olan şudur: Halkımızın büyük çoğunluğu, kendisine tepeden bakan, hor gören, hassasiyetleri dikkate almayan, imkânları dar bir çevreyle paylaşan zihniyete tepki olarak siyasi tercihini kullanmıştır.

Makamla ve imkânla karşılaşınca, benzer hale düşmüş olabilir miyiz? Henüz yolun başındayken “içimizden biri” olduğunu söyleyen nice kimsenin vaziyeti maalesef budur: Aradığınız kişiye ulaşılamıyor.

***

Siyaset, tek taraflı düşünmeme işidir. AK Parti’nin Adalar, Çankaya ve Şişli adayları bize bunu söylüyor. Doğrudur.

Yanlış yapılan: Başkalarını kazanmaya çalışırken elindekini kaybetmek, muhafazakâr partilerin genel sorunudur.

Kadıköy veya Karşıyaka’da ikamet eden halk partili bir seçmenin, daha iyi hizmet karşılığında fikri değişir mi? Biz de aynı durumda değil miyiz?

Elbette ayrımcılık istemeyiz. Eşitlikten yanayız. Yaşadığımız Eyüp Sultan ilçesinden örnek verelim: Dindar orta kesimin ağırlıkta olduğu İslambey mahallesi ile seçkin tabakanın yerleştiği Göktürk’e giden hizmet arasında uçurum vardır. Sonuç nedir peki? Son seçimler: AK Parti, mahalle bazında en az oyu Göktürk semtinden almıştır. Bu tutumun hayli yaygın olduğunu görüyoruz.

Tam da buradan seslenelim: Mütedeyyin seçmen arasında hafife alınmayacak bir kırgınlık ve gönülsüzlük birikmiştir. Bu birikimi yok etmek için gönül seferberliği başlatılmalıdır.

HABERE YORUM KAT

9 Yorum