1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. AK Parti ile Hüda Par işbirliği Perinçek’i hayal kırıklığına uğratmış!
AK Parti ile Hüda Par işbirliği Perinçek’i hayal kırıklığına uğratmış!

AK Parti ile Hüda Par işbirliği Perinçek’i hayal kırıklığına uğratmış!

Cumhur İttifakından beklediği davet bir türlü gelmeyen Perinçek AK Parti’nin Hüda Par’la işbirliğini hedef almış!

13 Mart 2023 Pazartesi 18:42A+A-

HAKSÖZ-HABER

Seçim sürecinde tartışmalar ittifaklar ve ittifak partnerleri üzerinde yoğunlaşmış görünüyor. Kemalist ve sol çevreler ise genlerine işlemiş bulunan ama son yıllarda mecburen biraz ara vermek zorunda kaldıkları ‘İrtica ve Şeriatçılık tehdidi’ plağını bu kez de Hüda Par üzerinden çalmaya devam ediyorlar. Birçoğu yıllardır HDP’yi Türkiye siyasetinin doğal bir bileşeni şeklinde sunma gayretinde olan bu çevreler Hüda-Par üzerinden inanılmaz saldırgan bir kampanya yürüterek AK Parti’ye suçlamalar yöneltiyorlar.

Öte yandan uzunca bir müddettir kendisini ısrarla AK Parti ve MHP ittifakının bir parçası şeklinde sunan Perinçek tayfasının bu karalama kampanyasında en ön safta yer alması dikkat çekiyor. Aydınlık’ın manşetine de yansıyan biçimiyle AK Parti’yi güya kollayan, onun geleceğini düşünen bir üslupla Perinçek tayfası Hüda Par aleyhine veryansın etmekte. Hüda Par’ın AK Parti ile işbirliği Perinçek ve ekibini adeta tutuşturmuş durumda.

Türkiye siyasetinin en dönek, en karanlık ekibi olduğuna kuşku bulunmayan Perinçek ve partisinin bu öfkesinin özünde İslami gruplara, yapılara beslediği derin düşmanlığı yansıttığına kuşku yok. Her fırsatta kendisini iktidarın yanında konumlandıran ve pek çok siyasi süreci kendilerinin belirlediği propagandasını dillendiren bu ekibin iktidardan bir türlü beklediği karşılığı görememiş olmasının da bu öfke birikiminde etkili olduğu anlaşılıyor.

Anlaşılan o ki Perinçek’in Vatan Partisi onca desteğinin karşılığı olarak AK Parti’den ciddi bir seçim daveti bekliyordu. Bunun gerçekleşmeyip, bir de AK Parti’nin Hüda Par ile işbirliği yapması bu tayfada ciddi bir hayal kırıklığına yol açmış olmalı.

HABERE YORUM KAT

6 Yorum