1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. AID'den Iğdır'da Minik Kalpleri Isıtan Etkinlik
AID'den Iğdır'da Minik Kalpleri Isıtan Etkinlik

AID'den Iğdır'da Minik Kalpleri Isıtan Etkinlik

AID Uluslararası Doktorlar Derneği İstanbul Temsilciliği ile Medipol Üniversitesi Öğrenci Kulübü 'Uluslararası Genç Sağlık Gönüllüleri' minik kalpleri ısıtmak için Iğdır’daydı.

08 Ocak 2019 Salı 02:07A+A-

AID Uluslararası Doktorlar Derneği İstanbul Temsilciliği ile Medipol Üniversitesi Öğrenci Kulübü Uluslararası Genç Sağlık Gönüllüleri’nin organize ettiği “Bu Kış Kalpler Beraber” adı altında Iğdır'ın Tuzluca ilçesi Güllüce Mollakamer İlkokulu ve Ortaokulu’nda 300 öğrenciye kışlık mont, bot, kırtasiye malzemeleri yardımı dağıtımı faaliyeti gerçekleştirildi.

Ayrıca çocuklara Eczacılık Bölümü öğrencisi Meryem Tenha Kılıç tarafından hijyen, diş sağlığı gibi konularda temel sağlık bilgileri de verildi. Öte yandan okulun ihtiyacı olan bir projektör cihazı da hediye edildi.

AID İstanbul İl Temsilcisi Dr. İbrahim Hakkı Aydın, faaliyet ile ilgili “Memleketimizin bir ucundan diğer ucuna böyle güzel ve hayır amaçlı faaliyetleri yapmak bizleri manevi olarak çok iyi hissettiriyor. Bu güzellikleri yaşadığımız böylesine sıcacık ve kocaman yürekli çocuklarımızla gerçekleştirdiğimiz  organizasyonda emeği geçen tüm gönüllülerimize ve bağışçılarımıza çok teşekkür ederim. Gerek verdiğimiz diş hijyeni eğitimi, gerekse kırtasiye giyim ve projektör gibi okulun ihtiyacı olan bağışlar  kaynaklı  gereçleri sahiplerine ulaştırdık. Zorlu hava şartlarına rağmen programımızı sorunsuz  gerçekleştirdik, hamdolsun” dedi. 

Öğrenci kulübü üyelerinden Ebrar Altınalan ise “Çocuklarla güzel bir gün geçirdik. Onların yüzündeki tebessüme ortak olduğumuz için çok mutluyuz. İyilik her zaman paylaştıkça çoğalır ve emek harcadıkça güzelleşir. Temennimiz çocukların bu iyiliği görüp büyüdüklerinde sağlıkçı abileri ve ablaları gibi iyilik peşinde koşarlar” diye konuştu.

aid2-002.jpg

aid3.jpg

aid4.jpg

aid5.jpg

aid6.jpg

KAYNAK: HABER7

HABERE YORUM KAT

1 Yorum