1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ahrar-uş Şam Yetkilisinden Özgür-Der’e Ziyaret
Ahrar-uş Şam Yetkilisinden Özgür-Der’e Ziyaret

Ahrar-uş Şam Yetkilisinden Özgür-Der’e Ziyaret

Ahrar-uş Şam Doğu Bölgesi Lojistik Sorumlusu Ebu Ubeyde, Özgür-Der’e ziyarette bulundu.

11 Eylül 2013 Çarşamba 16:58A+A-

Geçirdiği bir trafik kazasında şehit olan Ebu Yahya el Kurdi’nin görevini yürüten Ebu Ubeyde, Diyarbakır’da ziyaret ettiği Özgür-Der’e Suriye halkına ve direnişine verdikleri destekten ötürü teşekkür etti.

Diyarbakır’daki İslami STK’ları ziyaretleri kapsamında Özgür-Der Diyarbakır Şubesi’ne de bir ziyarette bulunan Ebu Ubeyde, Suriye direnişine dair güncel bilgiler verdi. Suriye’den güzel haberler getiren Ebu Ubeyde, özellikle Halep çevresinde rejim güçlerinin ağır yenilgiler yaşadıklarını haberini verdi.

“Rejim Dışındaki Herkesle Sulh Ortamını Gözetiyoruz”

Islah-Haber’de yer alan habere göre Suriye halkına verdikleri desteklerden dolayı Türkiyeli Kürtlere de teşekkür eden Ebu Ubeyde, rejimin yakın zamanda devrileceklerini umduklarını kaydetti.

Kimi grupların birbirleriyle çatışmalarının ancak rejimin işine yaradığını sözlerine ekleyen Ebu Ubeyde, Ahrar-uş Şam olarak rejim dışında kimseyle çatışmak istemediklerini söyledi. İslami direniş grupları olarak Esed rejimi dışında herkesle sulh ortamını gözettiklerini kaydeden Ebu Ubeyde, Suriye halkının birlik içinde rejime karşı savaşmaları gerektiğinin altını çizdi.

Müslümanların İslam Cephesi

Ahrar-uş Şam dâhil 11 İslami direniş grubunun oluşturduğu İslam Cephesi hakkında da bilgiler veren Ebu Ubeyde, Müslümanlar olarak birlik olmanın öneminin farkında oluklarını kaydetti. Ebu Ubeyde, İslam Cephesi’nin bileşenlerini söylerken hedeflerinin de rejimin devrildiği ve İslam adaleti üzerine kurulu bir Suriye olduğunu kaydetti.

ebu-ubeyde_ahrarussam_ozgurder.jpg

HABERE YORUM KAT

5 Yorum