1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ahrar Şehitleri İçin Gıyabi Cenaze Namazına Davet
Ahrar Şehitleri İçin Gıyabi Cenaze Namazına Davet

Ahrar Şehitleri İçin Gıyabi Cenaze Namazına Davet

Ahrar şehitleri için İstanbul, Diyarbakır ve Sapanca'da Cuma namazı sonrasında gıyabi cenaze namazları kılınacak.

11 Eylül 2014 Perşembe 15:42A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye direnişinin liderlerinden Hasan Abbud (Ebu Abdullah el-Hamavi) ve Ahrar'uş Şam komutanlarının önceki gün İdlib’de uğradıkları saldırı sonucu şehit edilmeleri dolayısıyla Türkiyeli Müslümanlar gıyabi cenaze namazı kılacaklar.

Suriye genelinde savaşan ve direnişin başından itibaren Esed diktatörlüğüne karşı onurlu bir mücadelenin bayraktarlığını yapan Ahraruş Şam hareketinin lideri Hasan Abbud ve önde gelen komutanları mücadelelerini şehadetle taçlandırdılar. Onların verdiği bu mücadele kılınacak gıyabi cenaze namazı sonrasında selamlanacak.

İstanbul, Diyarbakır, Sapanca

Gıyabi cenaze namazları 12 Eylül Cuma günü Cuma namazının ardından İstanbul’da Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu tarafından Fatih Camii’nde kılınacak. Diyarbakır’da ise Özgür-Der'in çağrısıyla Ofis Camii’nde kılındıktan sonra AZC Plaza önüne yürüyüş yapılacak. Sapanca’da yine Özgür-Der'in çağrısıyla Yeni Camii’nde kılınacak.

Ahrar’ın genel emiri olmasının yanı sıra İslami Cephe’nin siyasi liderliğini de üstlenen Hasan Abbud, daha önce şehit düşen Suriye direnişinin yiğitlerinden Abdulkadir Salih’in ardından "Ne kutlu bir hayat! Ne tatlı bir hatime!" demişti. Ve şimdi Hasan Abbud, Ebu Yazan eş-Şami, Ebu Talha, Ebu Abdulmelik, Ebu Eymen Hamavi ve Ahrar’ın tüm yiğitleri Rablerine verdikleri sözü tutarak şehadete yürüdüler.

Suriye İslami direnişinin yiğitlerine, Şam beldesinin özgür erlerine Rabbimiz rahmet etsin! Suriye direnişinin ve İslam ümmetinin başı sağ olsun! Rabbimizin zalim Esed diktasını zelil, Suriye İslami direnişini muzaffer kılmasını diliyoruz.

Şehitlerimiz için kılınacak gıyabi cenaze namazlarına müsait tüm kardeşlerimizin iştirak etmesi gerektiğinin altını çiziyoruz.

ahrar-giyabi-cenaze-namazi.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum