1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ahmet Türk'ten 'Evet' İçin 3 Şart
Ahmet Türkten Evet İçin 3 Şart

Ahmet Türk'ten 'Evet' İçin 3 Şart

"KCK tutuklularının serbest bırakılması, yüzde 10'luk seçim barajının aşağıya çekilmesi ve terörle mücadele yasasının düzeltilmesi."

19 Ağustos 2010 Perşembe 09:51A+A-

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve kapatılan DTP'nin siyasi yasaklı eşbaşkanı Ahmet Türk, Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır mitinginin önemli olduğunu söyleyerek, "Şayet yüzde 10 barajının azalacağına dair bir mesaj çıkarsa iyi olur" dedi

DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk, NTV'de referandum ve PKK'nın eylemsizlik kararına ilişkin soruları yanıtladı. Referandum sürecinde Erdoğan'ın Diyarbakır'da yapacağı mitingin çok önemli olduğunu söyleyen Türk, kendileri için en önemli sorunun yüzde 10 barajı olduğunu belirterek, "Şayet yüzde 10 barajının azalacağına dair bir mesaj çıkarsa iyi olur" dedi.

Türkiye partisi olmanın önündeki engelin seçim barajı olduğunu kaydeden Türk, "Baraj olmasa Türk adayları da çeşitli bölgelerden aday gösterebiliriz" diye belirtti.

HAPİSTEKİLER SERBEST BIRAKILMALI

Tutuklu belediye başkanlarının durumuna dikkat çeken Ahmet Türk, "Ergenekon davasında Mustafa Balbay hala tutuklu diye kıyamet koparılıyor ancak bir buçuk yıldır mahkemeye çıkmayan arkadaşlarımız için kimsenin bir şey dediği yok" şeklinde konuştu. Diyarbakır mitinginde Erdoğan'dan bu konuda da açıklama beklediklerini ifade eden Türk, yasal değişiklikler yapılarak hapisteki arkadaşlarının serbest bırakılmasını istedi.

EYLEMSİZLİK KARARI ÇOK ÖNEMLİ

Türk KCK'nin 13 Ağustos'ta ilan ettiği eylemsizlik kararının da çok önemli olduğunun altını çizerek "Bu süreçte herkes düşüncelerini yeniden gözden geçirmeli. Artık operasyonlarla, silahlarla sorunun çözülmeyeceği anlaşılmıştır. Türk ve Kürt halkının birbirine sarılmasına yardım edecek bir formül bulunmalı" dedi.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum