1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Ahmet Manasra'ya zulüm devam ediyor
Ahmet Manasra'ya zulüm devam ediyor

Ahmet Manasra'ya zulüm devam ediyor

Filistinli Mahkumlar Birliği’nin duyurduğuna göre; İsrail Eshel Hapishanesi, sağlığı bozulmasına rağmen Filistinli Ahmed Manasra'yı hücre hapsinde tutmaya devam edeceğini duyurdu.

20 Ekim 2022 Perşembe 21:14A+A-

HAKSÖZ HABER

Filistinli Vefa haber ajansına göre Ahmet Manasra, sağlık sorunlarına rağmen bir yıldır hücre hapsinde tutuluyor.

Filistinli Mahkumlar Birliği sözcüsü Hassan Abid Rabbu, "Manasra, başta zihinsel ve sinirsel rahatsızlıklar olmak üzere sağlık sorunları nedeniyle diğer mahkumlar arasında tutulmalı. Ancak İsrail cezaevi yönetimi Manasra’yı ayrı tutarak işkenceye devam ediyor" dedi.

Kirli bir hücrede ve ağır koşullar altında tutulan, diğer mahkumlarla iletişim kurmasına izin verilmeyen Manasra’nın zihinsel olarak çökmeye başladığı aktarılıyor. Aile ziyaretleri de yasaklanan Ahmet Manasra’ya uygulanan tecridin kaldırılması talep ediliyor.

2015 yılında 13 yaşındaki Ahmet ve 15 yaşındaki kuzeni, işgal altındaki Batı Şeria'daki Pisgat Ze'ev yerleşiminde iki İsrailliyi bıçaklamakla suçlandı. Kuzeni olay yerinde vurularak öldürülürken, Ahmet'e bir araba çarptı ve İsrailli kalabalık bir grup tarafından hedef alındı. Başından darbeler alan Ahmet’in tedavisi tamamlanmadan cezaevine gönderildi.

Ahmet 2016 yılında 14 yaşını doldurduktan sonra cinayete teşebbüsten hüküm giydi ve 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı, ancak 2015 yılında suçun işlendiği iddia edilen dönemdeki yasa 14 yaşından küçüklerin hapis cezasına çarptırılmasına izin vermiyordu. Ceza daha sonra dokuz buçuk yıla indirildi.

Ahmed'in ağırlaşan akıl sağlığı koşullarına rağmen, İsrail makamları Ahmet'in avukatlarının erken serbest bırakılması yönündeki taleplerini reddediyor.

Tıbbi raporlara göre Ahmet’e şizofreni ön tanısı konuldu. Genç yaşta maruz kaldığı şiddet ve işkenceler nedeniyle Ahmet’in sağlığı her geçen gün kötüye gidiyor.

HABERE YORUM KAT