1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Ahmet Davutoğlu'nun Basın Ofisi: İntihar Kurgu Değil
Ahmet Davutoğlu'nun Basın Ofisi: İntihar Kurgu Değil

Ahmet Davutoğlu'nun Basın Ofisi: İntihar Kurgu Değil

Ahmet Davutoğlu'nun Basın Ofisi, 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde yaşanan intihar girişimine ilişkin açıklama yaparak 'kurgu' iddialarını yalanladı. Açıklamada, "Yaşanan hadisenin sahiciliğini izah etmeye çalışmak bile züldür" denildi.

04 Mayıs 2019 Cumartesi 16:11A+A-

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun geçtiğimiz gün 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde intihar etmek isteyen ve bir kişiyi intihardan vazgeçirmesine ilişkin ‘kurgu’ iddialarına Ahmet Davutoğlu’nun Basın Ofisi'nden cevap geldi.

Açıklamada, "Yaşanan hadisenin sahiciliğini izah etmeye çalışmak bile züldür. Kaldı ki olayı çarpıtarak yorumlayanlar kamu görevi yapmakta olan güvenlik görevlisi polisleri de bir kurgunun parçası olmakla itham etmektedirler" denilerek şu ifadelere yer verildi:

"Ancak, Sayın Davutoğlu’nun milletimiz nezdinde itibar kazanmak için herhangi bir kurguya ihtiyacı yoktur. Yaşanan bu hadiseyi sahicilik ve samimiyet adına değerlendirmeye kalkanlar Gazze’de evladı İsrail tarafından şehit edilen babaya sarılan, Myanmar’da Müslüman kardeşlerimizi Allah’ın selamı ile selamlayan, Anadolu’nun her köşesinde binlerce insanımızı bizzat kucaklayan, Urumçi’den Bosna-Hersek’e kadar yüreğine basmadığı coğrafya kalmayan Sayın Davutoğlu’nun duruşu üzerine yorum yapamazlar. Bu samimiyeti sosyal medyanın ahlakın, edebin, insanlığın ve asgari nezaketin askıya alındığı bir mecra olduğunu düşünerek fütursuzca kul hakkına girenler bilmeyebilir."

HABERE YORUM KAT

2 Yorum