1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Ahmet Davutoğlu'ndan imam darp eden Kulp kaymakamına tepki
Ahmet Davutoğlu'ndan imam darp eden Kulp kaymakamına tepki

Ahmet Davutoğlu'ndan imam darp eden Kulp kaymakamına tepki

Gelecek Partisi Lideri Davutoğlu, Diyarbakır’ın Kulp İlçe Kaymakamı ve kayyumu Burak Akeller'in, Cuma namazı için gittiği camide, hutbenin bazı bölümlerini atlayan imam M.K’yi darp etmesine tepki gösterdi.

22 Ocak 2024 Pazartesi 00:33A+A-

Diyarbakır'da Kulp ilçesi Kaymakamı Burak Akeller, hutbe okuma şeklini beğenmediği imam M.K'yi, “Sen terörist misin?” diyerek mikrofonla darbetti. İmam darp raporu alırken iddiaların odağındaki kaymakam ise "şehitlerimiz ile ilgili olarak rahmet duası kısmı okunmayınca bağırarak tepki gösterdim" diyerek kendini savundu. Valilik olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını duyurdu. Olayın ört bas edilmesinden çekindiğini belirten imam M.K, “Kaymakam cübbe ve sarığımı çıkarttırdı, mikrofon sopasıyla bacaklarıma vurdu, sağ bacağıma basamıyorum” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabından darp olayına tepki gösterdi. "Görevi kamu hizmeti sunmak olan bir bürokratın veya bir siyasetçinin, devletin verdiği gücün arkasına saklanarak herhangi bir kimseyi, hele ki görevi başında yer alan bir imamı darp etmesi kabul edilemez." diyen Davutoğlu, "Partimizin programının ilk maddesinde yer alan, “İnsan onuruna yakışır bir hayat” hepimizin temel hakkıdır." ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, olayın objektif bir şekilde araştırılıp, neticelenmesini söyledi.

Davutoğlu'nun paylaşımı şu şekilde:

"Görevi kamu hizmeti sunmak olan bir bürokratın veya bir siyasetçinin, devletin verdiği gücün arkasına saklanarak herhangi bir kimseyi, hele ki görevi başında yer alan bir imamı darp etmesi kabul edilemez. Bu durum ne temel insan haklarına, ne kadim devlet yönetimi anlayışımıza, ne de inancımızın emrettiği hükümlere sığar. Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde kaymakam tarafından imamın darp edildiği iddiaları, sonu nereye varacaksa varsın, objektif bir şekilde araştırılıp, neticesi ortaya çıkarılmalıdır. Partimizin programının ilk maddesinde yer alan, “İnsan onuruna yakışır bir hayat” hepimizin temel hakkıdır."

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum