1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Ahmet Davutoğlu ve Arap Bakanlar Gazze’de
Ahmet Davutoğlu ve Arap Bakanlar Gazze’de

Ahmet Davutoğlu ve Arap Bakanlar Gazze’de

İsrail'in saldırısı bugün de sürerken, TC Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve 12 bakan Gazze'ye girdi.

20 Kasım 2012 Salı 15:38A+A-

Davutoğlu ve Arap bakanlar, görüşmenin ardından karayoluyla Gazze'ye gitmek üzere Mısır-Gazze sınırındaki Rafah Sınır Kapısı'na hareket ettiler.

Arap Birliği'ne üye 12 ülke ile Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Gazze'ye girdi. Bakanlar Mısır üzerinden Gazze'ye geçti. Arap Birliği dışişleri bakanları ile birlikte, Arap Birliği genel sekreteri Nebil Arabi de Gazze'ye geldi.

Programları belli olmayan bakanların genelde Gazze'de ortak hareket edeceği belirtiliyor. Ahmet Davutoğlu'nun kesinleşmeyen programında, yaralıları ziyaret edeceği Şifa Hastanesi ile geçtiğimiz günlerde İsrail saldırısında vurulan Başbakanlık binası da var.

Gazze’den Açıklama Yaptı

Gazze'yi ziyaret eden, 'ilk üst düzey Türkiye yetkilisi' olarak tarihe geçen Davutoğlu ile Arap bakanları, sınır kapısında, Filistinli yetkililer karşıladı.

Davutoğlu, burada bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması sırasında Filistin Başbakanı İsmail Heniye de hazır bulundu.

Davutoğlu’nun açıklamasından satırbaşları:

"Kudüs özgürlüğüne kavuşana kadar yanınızdayız. Biz bu mücadelede omuz omuza mücadelemizi sürdüreceğiz.

İsrail bu saldırıları derhal durdurmalıdır. İsrail'in bu katliamlarını meşru görenleri tarih affetmeyecektir.

Ayrıca Gazze üzerindeki insanlık dışı bu abluka derhal kaldırılmalıdır. Gazze'nin bir açık hava hapishanesi haline dönüştürülmesine izin verilmemelidir.

Burada bu ablukayı kırmak için uğraşan Mavi Marmara şehitlerine de selam olsun diyorum.

Biz bu mücadelede omuz omuza durmaya devam edeceğiz. Günün en karanlık saati sabaha en yakın olan saatlerdir. Sabah yakındır." 

AYRINTILAR EKLENECEK...

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT