
Ahmed eş-Şara, Rusya’nın Akdeniz’deki askeri varlığına son darbeyi vurdu!
Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara, Rusya’nın Akdeniz’deki askeri varlığına son darbeyi vurdu.
HAKSÖZ-HABER
Rusya’nın Akdeniz’deki on yıllık hakimiyeti Suriye’de sona erdi. 2015 yılında Beşar Esed rejimini kurtarmak için ülkeye çıkarma yapan Putin yönetimi, yeni Suriye lideri Ahmed eş-Şara’nın hamlesiyle zor günler yaşamaya devam ediyor. Londra’da konuşan Cumhurbaşkanı Şara, Rusya’nın elinde kalan son iki stratejik kale olan Tartus ve Hmeymim üslerinin Suriye ordusuna devredileceğini ilan etti.
Londra’daki Chatham House’da düzenlenen panelde konuşan Şara, topraklarında kalan son iki Rus üssünün Suriye ordusunun eğitim tesislerine dönüştürüleceğini duyurdu.
Ahmed eş-Şara, şunları söyledi:
“Suriye genelinde Rusya’nın kullanımında olan onlarca üs arasından geriye sadece ikisi kaldı. Planımız, geri kalan son tesisleri de Suriye ordusunu eğitmek için modern askeri üslere dönüştürmektir.
Ulusal egemenliğimizin bir gereği olarak, topraklarımızdaki askeri altyapının kontrolü tamamen Suriye halkına ve ordusuna geçecektir.”
Şara’nın işaret ettiği son iki mevzi Rusya’nın Akdeniz’deki tek tam teşekküllü deniz üssü olan Tartus ve hava operasyonlarının ana merkez Hımeymim Hava üssü. Daha önce ülke genelinde 21 askeri üs ve 93 karakola hükmeden Rusya, Beşar Esed rejiminin devrilmesiyle birlikte büyük bir bozgun yaşamıştı.




HABERE YORUM KAT