1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LÜBNAN

  4. Ahmed el Esir'e Ait Kamera Kayıtları İran'ı Yalanladı
Ahmed el Esir'e Ait Kamera Kayıtları İran'ı Yalanladı

Ahmed el Esir'e Ait Kamera Kayıtları İran'ı Yalanladı

İran'ın resmi Radyo Televizyon kurumu turkish.irib.ir sitesi okuyucularına Ahmed el Esir hakkında yayınladığı haberde ortaya attığı bir iddia kısa zaman sonra dezenformasyon haber olduğu ortaya çıktı.

17 Ağustos 2015 Pazartesi 20:06A+A-

Ahmed el Esir'in yakalanma olayı İran'ın resmi sitesi tarafından manipüle edilerek sunuldu.

Geçtiğimiz günlerde okuyucularına sahte pasaportla ülke dışına kaçmak isterken havaalanında tutuklanan Ahmed el Esir hakkında bir haber sunanan İran Cumhuriyeti Radyo Televizyon kurumu turkish.irib.ir sitesi, Ahmed el Esir'in kadın kılığında kaçmak isterken tutuklandığını ileri sürmüştü.

Haber halen sıcaklığını korurken Lübnan söz konusu yakalanma anına ait görüntüleri medyayla paylaştı. Söz konusu yakalanma anı sonrası İran'ın haberi nasıl çarpıtarak okuyucularına sunduğu böylelikle ortaya çıkmış oldu.

Lübnan güvenlik güçleri tarafından yayınlanan görüntülerde,sahte pasaportla Mısır'a kaçmak isteyen Ahmed el Esir'in tanınmamak için sakalını kestiği, bıyık uzattığı ve farklı elbise giydiği görülüyor. Güvenlik kontrolünden geçemeyen Esir'in Lübnan güçlerinde yakalanma anı ve sonrasında ifadesinin alındığı görülüyor.


aa1.jpg

aa2.jpg

aa3.jpg

aa4.jpg

İşte İran tarafından manipüle edilmiş söz konusu o haber 

Lübnan güvenlik yetkilileri, Lübnan'ın  selefi şeyhi olarak bilinen Ahmed el'Esir'in  tutuklanmasının ardından  bölgede güvenlik önlemlerinin arttırıldığını bildirdiler.

El'Yevm Russia TV. kanalına göre, söz konusu tutuklamanın ardından  başta  Seyda olmak üzere  özellikle de  El'Esir'in bir süre gizlendiği Ayn'el Halve kampı bölgesinde güvenlik tedbirleri arttırıldı.

Bu arada güvenlik güçlerinin muhtemel her türlü terörist saldırılar ve fitne girişimlerine karşı cadde ve sokaklarda  devriye gezdikleri ve konuşlandıkları bildirildi.
Diğer taraftan Lübnan Milli Özgürlük  Hareketi başkanı Naci el-Hayk, el'Esir'in tutuklanmasından dolayı Lübnan güvenlik güçlerini tebrik etti.

Lübnan güvenlik güçleri Şeyh el'Esir'i  Beyrut havalimanında 
kadın kılığında yurt dışına kaçmak isterken tutuklamışlardı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT