1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Ağzından çıkanı kulağın duyuyor mu?
Ağzından çıkanı kulağın duyuyor mu?

Ağzından çıkanı kulağın duyuyor mu?

ABD ile İngiltere’nin Yemen’e yönelik saldırısı tepki çekerken AK Partili Milletvekili Ali Özkaya bu konuda akla zarar beyanlarda bulundu.

13 Ocak 2024 Cumartesi 22:17A+A-

HAKSÖZ-HABER

Erdoğan'ın, “Husiler gerek Amerika'ya gerek İngiltere'ye karşı başarılı savunmalar yapıyor” açıklamasına rağmen Özkaya, "Durduk yere ticaret gemilerini vurursanız elbette müdahale ederler" dedi. Özkaya'nın bu garip açıklamaları sosyal medyada da tepkiyle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma namazı çıkışı sonrası Kızıldeniz'de yaşanan savaş gerilimine değindi. Yaşananları değerlendiren Erdoğan “Orantılı bir eylem söz konusu değil. Bu yapılanların hepsi de orantısız bir güç kullanımıdır. Bu orantısız güç kullanımını şu anda Amerika aynı şekilde İsrail Filistin'de de yapmakta. İran, tüm bunların karşısında kendini nasıl korur ona bakmakta. Şu anda Kızıldeniz'i malum bunlar bir kan gölüne çevirme hevesindeler. Yemen, Husilerle şu anda bütün güçlerini kullanmak suretiyle bölgede ister Amerika olsun ister İngiltere olsun onlara karşı gereken cevabı verdiğini vereceğini söylüyor. Bu konuda en ufak bir rehavete yer olmadığını da ifade ediyorlar. Şu anda değişik kanallardan değişik haberler alıyoruz. Husilerin gerek Amerika'ya karşı gerek İngiltere'ye karşı çok başarılı savunmalar yaptığını, başarılı cevaplar verdiğini farklı kanallardan alıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Husilere destek niteliğindeki açıklamalarına rağmen AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, son dönemde Yemen'deki Husilerin İsrail'e giden ticaret gemilerine yönelik saldırılarına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Özkaya, Ülke TV'de katıldığı bir programda bu durumu eleştirerek, uluslararası seyrüsefer kurallarına aykırı hareketlerin, Birleşmiş Milletler yasaları kapsamında tüm devletler tarafından müdahale edilmesi gerektiğini belirtti. Yemen'in dünyanın en fakir ülkelerinden biri olduğunu ve bu tür eylemlerle kendi ülkesine ağır yıkımlara neden olduğunu vurguladı.

“DURDUK YERE TİCARET GEMİLERİNİ VURURSANIZ...”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya'nın tepki çeken sözleri şöyle:

"Eğer siz uluslararası seyrüsefer kurallarına aykırı bir fiil işlerseniz, elbette ki Birleşmiş Milletler yasaları kapsamında bütün devletler buna müdahale eder. Dünyanın en fakir ülkelerinden biri. Durduk yere ticaret gemilerini vurursanız, kendi ülkenizde ağır yıkımlara sebebiyet veriyorsanız, siz size bu zulmü yapanların maalesef amaçları doğrultusunda hareket ediyorsunuz demektir. Bundan sakınmak gerekiyor."

Ali Özkaya, gelen tepkiler üzerine daha sonra başka bir açıklama yaparak ağız değiştirdi ama iki açıklaması arasındaki çelişki dikkatlerden kaçmadı.

HABERE YORUM KAT

13 Yorum