1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ağır Cezada "Oybirliğiyle" Uzaklaştırma
Ağır Cezada Oybirliğiyle Uzaklaştırma

Ağır Cezada "Oybirliğiyle" Uzaklaştırma

“Balyoz Planı” davasına bakacak olan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Zafer Başkurt’un yerine İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Üyesi Ömer Diken, “Hrant Dink cinayeti davası”nın görüldüğü 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erkan Canak’ın yerine de ayn

15 Aralık 2010 Çarşamba 00:12A+A-

HSYK, 1. Bölge adli yargı hâkimlerinin müstemir yetkilerini belirledi. Kurul'un dün yayınladığı kararnamede en dikkat çeken isimleri, özel yetkili İstanbul 14 Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erkan Canak ile 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Zafer Başkurt'un özel yetkilerinin alınarak, görev yerlerinin değiştirilmesi oldu.

Kurul, Yargıtay ve Danıştay'dan gelen üyelerin de katılımıyla oybirliği ile verdiği kararda, iki hakim hakkında yürütülen soruşturmaları baz aldı. HSYK, Hakimler ve Savcılar Kanunu'nun 77. maddesi uyarınca özel yetkili İstanbul 10 ve 14. Ağır Ceza Mahkemesi başkanlarının yetkilerini elinden aldı. Önceki gün yapılan ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in katılmadığı toplantıda karar, oybirliği ile alındı.

ERTOSUN DA AYNI YÖNDE OY KULLANDI

Uzaklaştırma kararına, önceki toplantılarda Ergenekon davasına bakan hâkimlerin görevden almak için çeşitli önergeler vermesi ile gündeme gelen Ali Suat Ertosun da katıldı ve oyu, diğer üyelerle aynı yönde oldu.

2 HAKİMİN YERİNE DİKEN VE ERYILMAZ GÖREVLENDİRİLDİ

"Balyoz Planı" davasına bakacak olan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Zafer Başkurt'un yerine İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Üyesi Ömer Diken, "Hrant Dink cinayeti davası"nın görüldüğü 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erkan Canak'ın yerine de aynı mahkeme üyesi Rüstem Eryılmaz görevlendirildi.

YENİ AKİT

HABERE YORUM KAT