1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LÜBNAN

  4. Ağalar Harekete Geçince, Uşaklar Boş Durur mu?
Ağalar Harekete Geçince, Uşaklar Boş Durur mu?

Ağalar Harekete Geçince, Uşaklar Boş Durur mu?

Lübnan ordusuyla Hizbullah'a bağlı askeri güçler, Lübnan-Suriye sınırında Suriyeli sivillere ait kampa baskın düzenledi.

25 Eylül 2014 Perşembe 21:01A+A-

Lübnan ordusu ve Hizbullah militanları Lübnan-Suriye sınırında bulunan Arsal kasabasında Suriyeli sivillerin bulunduğu kampa düzenlediği operasyonda birçok kişiyi göz altına aldı.

Muhaliflerin Suriye'nin farklı bölgelerinde özellikle de Şam'ın Kalamun bölgesinde Hizbullah güçlerine ağır zaiyat vermesinden sonra Lübnan ordusu ve Hizbullah militanlarının Arsal kasabasında bulunan Suriyeli sivilerin çadırlarını tamamen yakarak birçok sivili gözaltına aldı.

Suriyeli medya aktivisti Hadi Abdulah twitter hesabından yayınlamış olduğu resim ve bilgide, Arsal'da çoğunlukla Sünnilerin yaşadığı ve onbinlerce Suriyeli mülteciyi barındıran sınır kasabasında birçok çadırın Lübnan ordusu ve Hizbullah militanları tarafından yakıldığını ve onlarca kişinin gözaltına alındığını belirtti.

Lübnan resmi makamlar tarafından yapılan açıklamada, ülkelerinde bulunan Suriyeli mültecilerin sayısının 1 milyon 200 bini geçtiğini bildirdi.

Islahhaber.net

arsel-3.jpg

arsel-4.jpg

arsel-5.jpg

arsel-6.jpg

HABERE YORUM KAT

4 Yorum