1. HABERLER

  2. HABER

  3. Afyon'da Ölen Askerlerin Kimlikleri Belirleniyor
Afyonda Ölen Askerlerin Kimlikleri Belirleniyor

Afyon'da Ölen Askerlerin Kimlikleri Belirleniyor

Afyon'da meydana gelen patlamadan sonra bugün yapılan içtimada, olmayan askerlerin isimleri belirlendi.

06 Eylül 2012 Perşembe 12:38A+A-

Afyonkarahisar'da dün akşam meydana gelen patlamadan sonra hayatını kaybeden askerlerin kimlikleri yavaş yavaş netleşiyor. Patlama sonucu cesetleri tanınmayacak hale gelen askerlerin henüz kimlik tespitleri yapılmadı. Ancak bugün sabah yoklamasında, hazır bulunmayan askerlerin kimlikleri tespit edildi.

Yoklamada bulunmayan isimler şöyle:

Bedri Naim, Murat Döğer, Hüseyin Apaydın, Cüneyt Akkuş, Ayhan Kurtsu, Kadir Aydın, Fatih Şalgam, Bayram Uluer, Burak Kaplan, Emrah Aral, Emrah Kartal, Hayri Kaya, Emre Yıldırım, Emrah Sandalcı, Mehmet Emre Özer, Hüseyin Gökhan Eriç, Tolga Taşdan, Ahmet Tosun, Burak Umut Gedik, Onur Fikret Gülger, Macit Coşkun, Barış Öztürk, Mehmet Emin Çuğun, Abdullah Tokgöz, Faruk Ergeç.

Askerlerin DNA yoluyla kimlik tespitleri Ankara'da devam ediyor.

***

Patlamamış Bombalarla İlgili Uyarı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, çevreye saçılan el bombalarına karşı halkı uyardı. Vatandaşlar ise patlama sonrasında mayınların da çevreye saçıldığını söyledi.

Dün geceden beri olay yerinde bulunan Veysel Eroğlu, konuyla ilgili şunları söyledi: "25 Şehit, 8 yaralı var. Çok büyük bir acı. Bir değerlendirme yaptık. Şunu ifade etmek isterim. Bölgede patlama nedeniyle pek çok el bombası dağılmış durumda. Vatandaşlar el bombası gördüklerinde yetkililere haber vermeli. Bir muhabiri el bombasıyla gezerken gördük. Çok büyük bir acı. Bu bölgeye hiçbir vatandaşın girmemesi lazım. Uzman ekipler geldi. Bunlar kontrollü şekilde patlatılacak. Vatandaşlar endişe etmesin zaman zaman araziye dağılan el bombaları patlatılacak. Gece bir yangın oluştu. Yangında bütün itfaiye teşkilatı buradaydı ama civara mühimmat saçıldığı için içeri giremedik.

Burada acısı büyük olan yakınları var. Ateş düştüğü yeri yakar, milletimizin başı sağ olsun."

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum