1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Afrin’de TSK Helikopteri Düşürüldü!
Afrin’de TSK Helikopteri Düşürüldü!

Afrin’de TSK Helikopteri Düşürüldü!

Genelkurmay Başkanlığınca, Afrin'de devam eden operasyonlar sırasında ATAK tipi bir helikopterin düşürüldüğü, helikopterde bulunan iki askerin hayatını kaybettiği bildirildi.

10 Şubat 2018 Cumartesi 17:23A+A-

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'de devam eden operasyonlar sırasında, saat 13.00 sularında, ATAK tipi bir helikopterin düşürüldüğü belirtildi.

Helikopterde bulunan iki askerin hayatını kaybettiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, Afrin’de devam eden operasyonlar esnasında, 10 Şubat 2018 saat 13.00 sularında, ATAK tipi bir helikopterimiz kırıma uğramış, helikopterde bulunan iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Olayla ilgili teknik heyet tarafından inceleme başlatılmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır dileriz."

SINIRIN SIFIR NOKTASINDA HAVA HAREKETLİLİĞİ YAŞANIYOR

Afrin bölgesinde görev uçuşu yapan ATAK helikopterin düşürülmesinin ardından, sınırın sıfır noktasında hava hareketliliği yaşanıyor.

TSK tarafından hudutlar ile bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak, Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölge halkını örgüt üyelerinin baskı ve zulmünden kurtarmak amacıyla 20 Ocak'ta başlatılan Zeytin Dalı Harekatı devam ediyor.

Bölgede görev yapan ATAK helikopterinin düşürülmesinin ardından, Kırıkhan ve Hassa ilçelerinin Suriye sınırı noktasında hareketlilik yaşandı.

Savaş uçağı ve çok sayıda askeri helikopterin bölgede uçuş yaptığı görülüyor.

HABERE YORUM KAT