1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Afganlı Muhacirlere "En Büyük Atatürk" İşkencesi
Afganlı Muhacirlere "En Büyük Atatürk" İşkencesi

Afganlı Muhacirlere "En Büyük Atatürk" İşkencesi

Afyonkarahisar’da 3 kişi kemer ve demir sopalarla mültecileri dövüp zorla Atatürk ve CHP dedirtti.

05 Mayıs 2019 Pazar 14:20A+A-

Afyonkarahisar'da çekildiği anlaşılan görüntülerde 3 kişinin mültecilere yaptığı işkence görülüyor. Eline aldığı kemer ve demir sopayla mülteciye vuran cani, bir yandan da küfür ediyor.

İşkence sonrasında ise mültecilere zorla "Atatürk, CHP ve altı ok" dedirtiliyor. Görüntülerin devamında ise işkence uygulanan aynı mülteciye, "En büyük Atatürk, Ne mutlu Türk'üm diyene" gibi ifadeler kullandırılıyor.

Çay Cumhuriyet Başsavcılığı, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Başsavcılık'tan yapılan açıklama şöyle:

"Afgan uyruklu iki kişi evlerine gitmek amacıyla yolda yürüdükleri sırada daha önceden tanımadıkları ve aralarında herhangi bir husumet bulunmayan şüpheliler B.M.Ç ve Y.Ç ile suça sürüklenen çocuk B.K tarafından durdurulmuş, hakaretlerle birlikte darp edilmeye başlanmıştır.

Bu sırada mağdurlardan biri şüphelilerin elinden kaçmış, ancak diğer mağdur şüpheliler tarafından cebir ve tehdit kullanılmak suretiyle B.K’ya ait eve götürülmüş olup orada da şiddet, eziyete maruz bırakılmıştır.

Yapılan ihbar sonucu derhal Çay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış şüpheliler aynı gece Çay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gözaltına alınmışlardır.

HABERE YORUM KAT

4 Yorum