1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Afganistan’dan ayrılmak isteyenleri de Taliban mı öldürdü?
Afganistan’dan ayrılmak isteyenleri de Taliban mı öldürdü?

Afganistan’dan ayrılmak isteyenleri de Taliban mı öldürdü?

Kabil Uluslararası Havalimanı’ndaki görüntüler tüm dünyada gündem oldu ancak ABD'nin katliamı görmezden gelindi!

16 Ağustos 2021 Pazartesi 19:15A+A-

HAKSÖZ HABER

Afganistan’da Taliban’ın ilerleyişi kimileri tarafından sevinçle karşılanırken kimilerini de hüzne boğdu! ABD işgalinin Afganistan’a getirdiği yıkımı görmezden gelenler Afganistan’da yaşanan tüm gelişmeleri Taliban hanesine eksi olarak kaydediyorlar.

Taliban’ın Kabil’e girişi sonrasında bazı Afganlar başkenti terk etmeyi tercih etti. Taliban’ın şehri terk etmek isteyenleri engellemediği bilgisini bölgedeki AA muhabiri aktarıyor:

Taliban’ın izin verdiği “kaçış” hikayesi sosyal medyada çok enteresan bir şekilde lanse edildi. Kaçmak isteyenlerden bazılarını kargo uçaklarının kanatlarına tutunmaya çalışması kimilerinin ise uçağın üstüne çıkması birileri için olayın “trajik” boyutunu artırıyordu. “Vah vah adamlar korkudan ne yapacaklarını” bilemediler tarzında ortaya konulan yaklaşım işin özünde meseleyi ıskalıyor.

e863sczx0agvcmm.jpg

Öncelikle Afganistan’dan kaçmak isteyenlerin büyük bir çoğunluğunun işgal döneminde ABD ile işbirliği içinde olduğunu vurgulamak gerekiyor. Yani trajedi olarak lanse edilen fotoğraf ve videolarda işgal işbirlikçilerinin var olduğu yadsınamaz. Kalabalığın geri kalanını ise batı ülkelerinin refah seviyesinden faydalanmak isteyenler oluşturuyor. Açıkçası Türkiye’de de “ABD’ye bedava uçak” diye bağırsanız uçağın kanatlarına atlayacak bir sürü müptezel bulabilirsiniz!

Medya Kabil Uluslararası Havalimanı’ndaki görüntüleri tartışırken konunun asıl odaklanılması gereken boyutu ise göz ardı edildi. Afgan halkını yıllardır katleden ABD’de havaalanında da katliam gerçekleştirdi. Uçaklara akın eden kalabalığa ağır silahlarla saldıran ABD askerleri 5 kişiyi katletti!

e85yoimwyaee-z2.jpg

İşgal esnasında kendisiyle işbirliği içinde olanları anında satan ABD kaçarken olsun kendisine ümit bağlayanlara kurşun sıkarak karşılık verdi. Ama tüm bunların medyada hiçbir karşılığı yok! Medyamızın tartıştığı konu “Taliban korkusu insanlara neler yaptırdı?” sığlığından ibaret. Uçağın kanatlarına tutunanlardan birisinin uçak havalandıktan sonra düşmesi herkesin gündeminde. Ancak ABD askerlerinin giderayak işledikleri cinayetler kimsenin umurunda değil!

HABERE YORUM KAT