1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Afganistan'da Taliban'la Yeni Müzakere Sinyali
Afganistan'da Taliban'la Yeni Müzakere Sinyali

Afganistan'da Taliban'la Yeni Müzakere Sinyali

Birçok Müslümanın katili olan ve yeniden ortaya çıkan Afganistan yeni Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dostum, Taliban'la müzakerelere hazır olduklarını söyledi.

28 Eylül 2014 Pazar 15:36A+A-

AA'da yer alan habere göre Afganistan Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı General Abdurraşid Dostum, Taliban'ın Afgan güçlerine yönelik saldırıları eleştirdiğini, savaş gruplarıyla müzakere etmeye istekli ve hazır olduklarını bildirdi.

Pajhwok Haber Ajansı’nın haberine göre, General Abdurraşid Dostum, Kabil'deki cumhurbaşkanlığı sarayında düzenlenen bir toplantıda, "Sayın Doktor (Cumhurbaşkanı Eşref Ghani Ahmadzai) izin verirse, Taliban ile doğrudan görüşmelere başlarım ve onlara ne yapıyorsunuz? Kimi öldürüyorsunuz? Tüm sorunlar savaşla çözülseydi yaklaşık 40 yıldır bu ülkede savaş sürüyor, neden çözülmüyor? diye soracağım" dedi.

Afganistan’nın yeni cumhurbaşkanı Eşref Gani Ahmedzai'nin birinci yardımcısı olarak aktif politikaya geri dönen Dostum, ülkenin bazı önde gelenlerine hitaben, Taliban’dan, neden savaştıklarını sormalarını istedi.

General Dostum, Taliban grubuyla müzakerelerin başlayacağına değinerek, bu süreçte anlayış ve diyalogla hareket edileceğini sözlerine ekledi.

Geçtiğimiz hafta da Cumhurbaşkanı Eşref Gani Ahmedzai, siyasi sorunların siyasi yollarla çözülebileceğini vurgulamış ve siyasi sorunların silahla çözülmediğini, konuşarak çözüleceğini, Afganistan’ın güvenliği her şeyden daha önemli olduğunu söylemişti.

Öte yandan Taliban tarafından yapılan bir açıklamada, ülkede gerçekleşen seçimin "sahte" olduğu öne sürülerek Eşref Gani Ahmedzai ve Abdullah Abdullah tarafından kurulacak ulusal birlik hükümeti reddedilmiş, "Böyle bir hükümetin, hükümet değil ancak bir şirket olabileceği" iddia edilmişti.

Devlet Başkanı seçilen Ahmadzai, Pazartesi günü görevi Devlet Başkanı Hamid Karzai’den devralacak.

 

HABERE YORUM KAT