1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Afganistan’da NATO Askerlerine Öfke
Afganistan’da NATO Askerlerine Öfke

Afganistan’da NATO Askerlerine Öfke

Afganistan’da NATO’ya bağlı güçlere karşı öfke giderek kabarıyor. Afganistan’ın batısındaki bir üssün yakınlarında dün sabah Afganlı bir polis, İspanyol askerlerine ateş açtı. Çıkan çatışmada 2 İspanyol asker ile bir İspanyol tercüman öldü. İspanyol asker

26 Ağustos 2010 Perşembe 05:19A+A-

Dün sabah Badgis bölgesinde ISAF'a bağlı İspanyol askerlerinin bulunduğu üste İspanyol askerlerine ateş açan bir Afganlı polis 2 İspanyol jandarması, İran asıllı İspanyol vatandaşı bir tercümanı öldürdü.

Ölen İspanyol jandarmasının kimlikleri yüzbaşı Jose Maria Galera Cordoba (33) ve teğmen Abraham Loencio Bravo Picayo (34) olarak açıklandı. Yaklaşık 5 aydır Afganistan'da bulunan jandarma üyelerinin, 22 Eylül'de İspanya'ya geri dönmelerinin planladığı belirtildi.

Bu son olayla birlikte, 2002 yılından bu yana Afganistan'da ölen İspanyol askerlerinin sayısı 92'ye yükseldi.

Öte yandan; Avustralya hava mareşali Angus Houston, bir Avustralya askerinin, Afganistan'da Taliban mensuplarıyla girdiği çatışmada öldüğünü bildirdi.

Mareşal Houston, Afgan askerlerinin eğitimiyle ilgili görev gücünde yer alan Avustralya askerinin, önceki gün devriye görevi sırasında girdiği çatışmada öldürüldüğünü açıkladı.

Son olayla Afganistan'da ölen askerinin sayısı 21'e çıkan Avustralya, bu ülkeye 1550 asker göndermişti. (Vakit)

HABERE YORUM KAT