1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Afganistan’da İşgalci ABD’ye Ağır Darbe
Afganistan’da İşgalci ABD’ye Ağır Darbe

Afganistan’da İşgalci ABD’ye Ağır Darbe

Afganistan'da bomba yerleştirilmiş bir arabanın havaya uçurulması neticesinde üç Amerikalı asker ve iki sivil görevli hayatını kaybetti.

07 Nisan 2013 Pazar 14:43A+A-

Bomba yerleştirilmiş bir arabanın havaya uçurulması neticesinde üç Amerikalı asker ve iki sivil görevli hayatını kaybetti. Zabul Valisi Eşref Nasır’ın konvoyunu hedef alan istişhadi eylemde ölen Amerikalılardan birinin  Anne Smedinghoff adlı 25 yaşındaki bayan bir diplomat olduğu öğrenildi.

Kandehar’a yakın bir şehir olan Zabul Taliban’ın doğduğu yer olarak tanınmakta.

Saldırıyla ilgili olarak açıklama yapan Kerry ölen diplomatın bir ay önce yaptığı Afganistan ziyaretinde kendisine eşlik ettiğini ve olayı duyunca ailesini başsağlığı dilemek için aradığını açıkladı.

Zabul’da NATO üssü yakınında gerçekleşen ve Karzai yönetiminin bölge valisi Eşref Nasır’ın yara almadan kurtulduğu saldırıda valinin iki korumasının ve ayrıca biri kritik olmak üzere 4 Amerikalı görevlinin de yaralandığı bildirildi.

Kısa bir süre önce ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey Afganistan’ı ziyaret etmişti. Dempsey 2014 sonuna kadar ABD birliklerinin ülkeden çekilecek olmasının bir güvenlik boşluğu yaratmaması için Afgan askerlerinin eğitilmesi konusunu görüşmek üzere Afganistan’a gelmişti.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum