1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Afganistan’da Çatışma: 50'den Fazla Ölü Var!
Afganistan’da Çatışma: 50'den Fazla Ölü Var!

Afganistan’da Çatışma: 50'den Fazla Ölü Var!

Afganistan'da Taliban ile güvenlik güçleri arasında çıkan silahlı çatışmada onlarca kişi öldü, onlarca kişi de yaralandı.

03 Aralık 2013 Salı 16:27A+A-

Afganistan'ın Badgis viayetinde Taliban savaşçıları ile güvenlik güçleri arasında çıkan silahlı çatışmada 61 kişinin yaşamını yitirdiği, 62 kişinin yaralandığı iddia edildi.

Badgis Milletvekili Kazi Abdurrahim Rehil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Taliban’ın 5 gün önce Badgis'in Balamurgab ilçesine askeri malzeme taşıyan konvoya ilçenin girişinde pusu kurduğunu, taraflar arasında çatışma çıktığını belirtti. Rehil, çatışmada 56 Taliban savaşçısı ile 5 askerin hayatını kaybettiğini söyledi.

Badgis 3. Tugay Komutanı General Davud Şah Vafadar da çatışmada 47 Taliban savaşçısıyla ile 15 askerin yaralandığını kaydetti. Vafadar, konvoya saldıran Taliban savaşçılarının sayısının binden fazla olduğunu iddia etti. Vafadar, ölenler arasında Taliban'ın önemli komutanlarından 24 kişinin bulunduğunu, çatışma sonucu motosiklet ve otomobillerden oluşan 50 aracın da ele geçirildiğini de iddia etti.

Taliban: Esas Kayıp Onlarda

Taliban’dan ise verilen rakamların tam tersi bir açıklama geldi. Taliban sözcüsü Qari Yusuf Ahmadi ise çatışmada 7 savaşçılarının yaralandığını, 53 askerin ise öldüğünü iddia etti.

 

HABERE YORUM KAT