1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Afganistan'da 6 NATO Askeri Öldü
Afganistanda 6 NATO Askeri Öldü

Afganistan'da 6 NATO Askeri Öldü

Afganistan'ın güneyindeki Kandehar vilayetinde düzenlenen bir feda eyleminde altı NATO askeri öldü. NATO yetkilileri ölen askerlerin kimliklerini açıklamadı.

12 Aralık 2010 Pazar 20:47A+A-

Bir Afgan askeri yetkili, saldırının Afgan ve Amerikalı askerlerin görev yaptığı Zari bölgesinde bir kontrol noktasında düzenlendiğini söyledi. NATO, aylardır bu bölgede Taliban'a karşı operasyonlar düzenliyor.

Amerikan birliklerinin Taliban'ı bölgeden uzaklaştırmayı amaçlayan operasyonları sonrasında Helmand ve Kandehar'da çarpışmalar şiddetlenmişti. Afganistan'ın güneyinde bulunan BBC muhabiri Paul Wood'a göre, Amerikalı askeri yetkililer, Kandehar'da ilerleme sağladıklarını söylüyor ama Taliban burada varlığını hissettirmeye devam ediyor. Muhabirimiz, "Konuştuğum hiçbir askeri yetkili, Taliban'ın tamamen yenilgiye uğratılabileceği düşüncesinde değil" diyor. Ancak muhabirimize göre askeri yetkililer, Amerikan birliklerinin gelecek yıl çekilmeye başlayacağını hatırlatarak, Taliban'ı Afgan güçlerinin başedebileceği kadar zayıflatmayı umduklarını söylüyor.

29 Kasım'da bir sınır polisi, altı yabancı askeri öldürmüştü. Afganistan'da bu yıl içinde yaklaşık 700 yabancı asker öldürüldü. 2009'da ölen asker sayısı 520 idi.

BBC

HABERE YORUM KAT