1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Afganistan-Tacikistan sınır kapısı Taliban'ın kontrolüne geçti
Afganistan-Tacikistan sınır kapısı Taliban'ın kontrolüne geçti

Afganistan-Tacikistan sınır kapısı Taliban'ın kontrolüne geçti

​​​​​​​Afganistan'ın kuzeyindeki Kunduz vilayeti ile Tacikistan arasındaki Şirhan sınır kapısında Taliban kontrolü ele geçirdi.

22 Haziran 2021 Salı 19:49A+A-

Kabil rejimine bağlı Kunduz İl Şura Vekili Emruddin Veli, gazetecilere yaptığı açıklamada, militanların, Afganistan-Tacikistan arasında bulunan Şirhan sınır kapısına dün gece saatlerinde saldırı düzenlediğini söyledi.

Saldırı sonucu bu sabah saatlerinde Şirhan sınır kapısının Taliban'ın kontrolüne geçtiğini ifade eden Veli, Kabil rejimine bağlı güçlerin bu bölgeyi tamamen terk ettiğini belirtti.

Taliban'dan yapılan açıklamada ise saldırıda Şirhan sınır kapısı ve kamu binalarının kontrolünü sağladıkları ve güvenlik güçlerinin kendilerine teslim olduklarını açıkladı.

Afganistan ile Tacikistan arasında bulunan en önemli kapılardan bir olan Şirhan sınır kapısından her gün ticari mal taşıyan onlarca araç geçiyor.

Ayrıca bu iki ülke arasında iki sınır kapısı daha bulunuyor. Bunlardan biri Tahar vilayetinde Amu Nehri kıyısında yer alırken diğeri ülkenin kuzeydoğusundaki Badahşan vilayetinde bulunuyor.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

5 Yorum