1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Afganistan İslam Emirliğinden Ustaosmanoğlu için taziye mesajı
Afganistan İslam Emirliğinden Ustaosmanoğlu için taziye mesajı

Afganistan İslam Emirliğinden Ustaosmanoğlu için taziye mesajı

Afganistan İslam Emirliği, dün (24 Haziran) toprağa verilen İsmailağa Cemaati şeyhi Mahmut Ustaosmanoğlu için taziye mesajı yayımladı.

25 Haziran 2022 Cumartesi 13:56A+A-

İslam Emirliği Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abdul Qahar Balkhi’nin Twitter’da yayımlanan mesajında, “Bu büyük âlimin ölümünü telafisi mümkün olmayan bir kayıp olarak değerlendiriyoruz” ifadelerine yer verildi.

Böbrek tedavisi nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 93 yaşında yaşamını yitiren İsmailağa Cemaati şeyhi Mahmut Ustaosmanoğlu’nun ölüm haberinin yarattığı yankılar devam ediyor.

Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Türkiye'den çok sayıda siyasetçinin taziye mesajı yayımladığı ve cenazesine de bizzat katıldığı Ustaosmanoğlu'na bir taziye de Afganistan'daki İslam Emirliğinden geldi.

"TELAFİSİ MÜMKÜN OLMAYAN BİR KAYIP"

İslam Emirliği Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abdul Qahar Balkhi, Twitter hesabından yayımladığı mesajında Ustaosmanığlu'nun ölümünden duydukları üzüntüyü dile getirerek şu ifadeleri kullandı:

"İslam âleminin büyük âlimi, milyonlarca insanın büyük vaizi, eğitimcisi ve hocası Şeyh Mahmut Efendi’nin Hakk’a yürüdüğünü büyük bir üzüntüyle öğreniyoruz.

Afganistan İslam Emirliği Dışişleri Bakanlığı, bu büyük âlimin ölümünü telafisi mümkün olmayan bir kayıp olarak değerlendiriyor."

image-2022-06-25t135811-427.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum