1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Afganistan İslam Emirliği'nden bayram mesajı
Afganistan İslam Emirliği'nden bayram mesajı

Afganistan İslam Emirliği'nden bayram mesajı

​​​​​​​Afganistan İslam Emirliği Lideri Şeyh Hibetullah Ahundzade, Mübarek Ramazan Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

19 Nisan 2023 Çarşamba 22:47A+A-

Mesajında, başta Mücahit Afgan halkına olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki Müslümanların bayramlarını tebrik eden Ahundzade, Ramazan ayında tutulan oruçların, yapılan ibadetler ile hizmetlerin makbul olması dileğinde bulundu.

Büyük zorlukların ardından İslam Şeriatı sistemine kavuştukları için Yüce Allah'a hamd ederek sözlerine başlayan Ahundzade, Ramazan ayının büyük vazifesini yerine getirerek, bayramı tüm yurtta huzur içinde kutlamaya hazırlandıklarını kaydetti.

Mesajında, Afgan halkına bazı tavsiyelerde bulunan İslam Emirliği Lideri Ahundzade, "Bütün zengin kardeşlerimiz, fakir ve muhtaç hemşerilerine, yetimlerine, dul eşlerine ve şehit ailelerine her türlü yardımda bulunmalı, bu mübarek gecelerde sadakalarınızı lâyık olanlara vermelidir ki, onların ihtiyaçlarını gidersinler ve bayramın tadını çıkarsınlar." ifadelerine yer verdi.

İslam Emirliği yetkilileri ile mücahitlerin, halka hizmette daha fazla gayret ve samimiyet göstermekle yükümlü olduğunun altını çizen Ahundzade, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Halka hizmet ibadettir, hakkıyla yapılmalı ve onların meşru hakları dikkate alınmalıdır. Afganistan İslam Emirliği, mazlumlara yardım etmek, zulmü önlemek ve adaleti sağlamak için hem merkezde hem de taşrada mahkemeler kurmuştur. Bu nedenle vatandaşlar adaletin sağlanmasında mahkemelerle iş birliği yapmalı ve sahte belgeler sunmaktan kaçınmalıdır. Kültür, eğitim, ekonomi, medya ve diğer alanlarda önemli reform tedbirleri alındı ​​ve 20 yıllık işgalin fikrî ve manevi kötü etkileri bitmek üzere. Vatandaşlarımız bu reform tedbirlerini önemsemelidir, çünkü şeriat ilkeleri ışığında yaşamak dünya ve ahiretimizin saadetine, toplumumuzun da ebedi saadet, başarı ve selametine vesile olacaktır."

Ülkenin savaşlardan yeni kurtulduğu belirtilen mesajda, Afganistan'ın ciddi bir şekilde imar ve rehabilitasyona ihtiyacı olduğu, ülkenin inşasında herkesin ortak sorumluluğu bulunduğuna, özellikle de bu konuda ülkenin tüccar ve yatırımcılarına diğerlerinden daha fazla sorumluluk düştüğüne işaret edildi.

Ahundzade, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Afganistan, komşuları, İslam ülkeleri ve dünya ile karşılıklı çıkarlara dayalı ve İslami esaslar çerçevesinde olumlu ilişkiler kurmak istiyor. Afganistan başka ülkelerin iç işlerine karışmak istemediği için, diğer ülkelerin de kendi içişlerine karışmaması konusunda ısrar ediyor. İç işlerimize karışmamak hem dünya hem de Afganistan için daha hayırlıdır.

Ülkede haşhaş ekiminin engellenmesi ve İslam Emirliği'nin fermanının uygulanması büyük bir başarı olarak devam etmektedir ve yakında Afganistan haşhaş ekiminden ve uyuşturucudan temizlenecektir.

Eğitim ve öğretimi tüm ülkeye yaymak ve tüm çocuklara iyi eğitim vermek İslam Emirliği'nin sorumluluklarından biridir ve daha fazla gelişme için etkili planlar üzerinde de çalışılmaktadır." (İLKHA)

HABERE YORUM KAT

4 Yorum