1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Afganistan İslam Emirliği: Medya yasalar çerçevesinde yayın yapabilir
Afganistan İslam Emirliği: Medya yasalar çerçevesinde yayın yapabilir

Afganistan İslam Emirliği: Medya yasalar çerçevesinde yayın yapabilir

Afganistan İslam Emirliği Sözcüsü Zebihullah Mücahid, "Afganistan İslam Emirliği medya faaliyetlerini desteklemektedir ve medya yasalar çerçevesinde özgürce faaliyet gösterebilir ve yayın yapabilir." mesajını verdi.

03 Mayıs 2022 Salı 18:37A+A-

Mücahid, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla sosyal medya hesabından bir mesaj paylaştı.

Afganistan'daki tüm medya kuruluşlarının bu gününü kutlayan Mücahid, "Afganistan İslam Emirliği medya faaliyetlerini desteklemektedir ve medya yasalar çerçevesinde özgürce faaliyet gösterebilir ve yayın yapabilir." dedi.

ABD güçlerinin geri çekilmesinden bu yana çok sayıda medya kuruluşunun faaliyetlerini durdurduğunu belirten Mücahid, bunun söz konusu medya organlarının dış finansmana güvenmelerinden kaynaklandığını ifade eti.

Mücahid, "Afganistan'daki medya kuruluşlarına, mali sorunlarını çözmelerine yardımcı olmak için elimizden gelenin en iyisini yapacağımıza dair güvence veriyoruz." diye ekledi.

Ülkedeki cezaevlerinde hiçbir gazetecinin tutuklu bulunmadığını hatırlatan Mücahid, "Bir gazeteci bir açıklama için belirli kurumlara çağrıldığında bu o kişinin tutuklandığı anlamına gelmiyor. Bu gibi durumlarda bazı tarafların endişeleri haksızdır." ifadelerini kullandı.

Mücahid, ülkesinin medyaya desteğinin süreceğini kaydetti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT