1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. AFAD Suriye ve Gazze İçin Yardım Kuruluşlarını Topluyor
AFAD Suriye ve Gazze İçin Yardım Kuruluşlarını Topluyor

AFAD Suriye ve Gazze İçin Yardım Kuruluşlarını Topluyor

AFAD, Suriye ve Gazze'de ağır kış şartlarına karşı yapılacak yardımların organizasyonu için Türkiye'deki yardım kuruluşlarını biraraya topluyor.

12 Aralık 2013 Perşembe 18:26A+A-

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Suriye ve Gazze'de ağır kış şartlarına karşı yapılacak yardımların organizasyonu için Türkiye'deki yardım kuruluşlarını biraraya topluyor.

Suriye'de iç savaşın başlamasından bu yana resmi verilere göre 125 bin kişini hayatını kaybetti. Yaklaşık 6 milyon çevre ülkelere sığınmak zorunda kalırken, yaklaşık 10 milyon kişi de Suriye sınırları içinde hayatta kalma mücadelesi veriyor. Türkiye'nin yanı sıra Ürdün, Lübnan gibi ülkelere sığınmak zorunda kalan Suriyeliler, iç savaşın getirdiği sorunların yanı sıra ağır kış şartlarıyla da mücadele ediyor. 

İsrail ablukasındaki Gazze'de de ağır kış şartlarının etkili olmaya başlamasıyla birlikte bölgeden aşırı soğuklar sebebiyle, çocuk ölümlerine ilişkin haberler uluslararası gündeme yansıdı. 

Türkiye'nin Suriye sınırındaki Şanlıurfa, Gaziantep, Mardin, Hatay  ve Kilis illerindeki 22 çadır ve konteynerkentlerde yaklaşık 206 bin  Suriye vatandaşı barınıyor. Kendi imkanlarıyla kamplar dışında yaşayan çok sayıda Suriye vatandaşı yaşıyor. Başbakanlık AFAD Başkanlığı, çevre ülkelerdeki çadırkentlerde ve kamplarda aşırı soğuklar sebebiyle çocuk ölümlerinin yaşandığı bilgisi üzerine harekete geçti. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre AFAD Başkanlığı, Türkiye'deki uluslararası yardım kuruluşlarına " Suriye ve Gazze'deki ağır kış şartlarına karşı ortak hareket edelim" çağrısında bulundu. Yardım kuruluşlarının önümüzdeki günlerde AFAD'ın koordinasyonunda, Suriye ve Gazze için biraraya geleceği öğrenildi. 

AFAD'ın koordinasyonunda, geçen yıl biraraya gelen yardım kuruluşları, uluslararası camiaya Suriyeli sığınmacılar için yardım çağrısında bulunmuş ve bu çağrı olumlu yankı bulmuştu. 

AA

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT