1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ÖZBEKİSTAN

  4. Af Örgütü'nden Özbekler İçin Rusya'ya Çağrı
Af Örgütü'nden Özbekler İçin Rusya'ya Çağrı

Af Örgütü'nden Özbekler İçin Rusya'ya Çağrı

Uluslararası Af Örgütü Rusya'da yaşayan Özbeklerin ülkelerine zorla gönderilmelerini kınayarak Rusya'dan bu eylemlerine son vermesini istedi.

22 Nisan 2016 Cuma 17:55A+A-

Uluslararası Af Örgütü Rusya'dan, ülkede yaşayan Özbek vatandaşlarını zorla kendi ülkelerine gönderilmemeleri çağrısı yaptı.

Af Örgütü, Rusya'dan yüzlerce Özbek işçinin Özbekistan'a zorla gönderilmesini kınadı ve bu eylemin Özbekistan'daki İslam Kerimov dikta rejiminin işkence politikalarına destek anlamına geldiğini açıkladı.

Perşembe günü konu ile ilgili bir açıklama yapan Uluslararası Af Örgütü Rusya’dan zorla Özbekistan'a gönderilen Özbek göçmenlerin kendi ülkelerinde işkence gördüğünü savundu.

"İşkenceye götüren kısa yol: Rusya'dan Özbekistan’a adam kaçırma ve zorla gönderme" adlı raporda Rusya, Özbek hükümetinin göçmenleri iade talebini çok nadir reddettiği ve Kerimov rejimi istihbarat ajanlarının bu kişileri Rusya’dan kaçırdığı belirtildi.

Uluslararası Af Örgütü örgütün Avrupa ve Orta Asya Direktörü John Dalhuisen, Moskova hükümetinden bu tür uygulamaları durdurmasını talep etti.

HABERE YORUM KAT