1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Adıyaman’daki Kerküklü Türkmenlerin Sınır Dışı Edilmesine Dur Diyelim
Adıyaman’daki Kerküklü Türkmenlerin Sınır Dışı Edilmesine Dur Diyelim

Adıyaman’daki Kerküklü Türkmenlerin Sınır Dışı Edilmesine Dur Diyelim

Irak’ta PKK, Haşdi Şabi ve IŞİD’in zulümlerine dayanamayarak Adıyaman’a yerleşen Kerküklü 100 aileden akraba olan 3 Türkmen genç, Irak’a geri gönderilmek üzere geri gönderme merkezinde bekletiliyorlar.

07 Temmuz 2019 Pazar 17:47A+A-

Irak Kerkük’te yaşadıkları köyün PKK, Haşdi Şabi ve en son IŞİD’in saldırıları sonucu yaşanan zulme dayanamayarak 2014 yılında Türkiye’ye gelen ve Adıyaman’a yerleşen Kerküklü 100 aileden akraba olan 3 Türkmen genç, daha önce Irak’ta terör örgütü adına faaliyet gösterdiği iddiasıyla gözaltına alınmıştı.

Geçimlerini tekstilde çalışarak ve çöp toplayıcılığı ile sağlayan evli ve çocuklu olan gençler sınırdışı edilmek üzere Gaziantep-Oğuzeli toplanma merkezine gönderildi.

Toplanma merkezinde bekletilen gençlerin eşleri ve çocukları gözyaşları içinde kaldı. Gençlerin akrabaları suçsuz olan çocuklarının Irak hükümetinin ve işbirlikçisi Haşdi Şabi çetelerinin iftirasına maruz kaldıklarını, tek suçlarının Türkmen ve Sünni olmak olduğunu belirterek çocuklarının Irak’a iade edilmesi halinde, suçsuz olmalarına rağmen idam edileceklerini ifade ettiler.

Ahmed Ensar Ali Hamdani’nin gözü yaşlı babası Enver Ali Hamdani “Irak Kerkük’te IŞİD, PKK, Peşmerge, Haşdi Şabi zulmünden kardeş Türkiye’ye kaçtık, burda huzuru bulduk derken torunlarımız ve gelinlerimiz ortada kaldı. 5 yıldır Türkiye’deyiz, hiçbir suçumuz olmadı, ne biz ne de çocuklarımız bir karıncayı bile incitmedik, kendi halimizde yaşam mücadelesi verip, çöpten ekmeğimizi çıkarırken, çocuklarımız ölüme yani idama gönderiliyor. Lütfen birileri Ramazan günü çocuklarımıza yapılan bu zulme dur desin, çocuklarımızı oturma iznimizin olduğu Türkiye’deki çocuklarından ayırmasın” dedi.

İade edilmek üzere Gaziantep-Oğuzeli toplanma merkezine gönderilen gençlerden Muhtar Reşid’in babasının felçli, annesinin ise kalp hastası olduğu öğrenildi.

3 Türkmen gencin avukatı İsmail Kıran sitemize şu açıklamalarda bulundu:

“Özyurdunda garip özyurdunda parya dedikleri bu olsa gerek, anavatanı olarak gördükleri Türkiye’ye sığınan türkmenler idam ile karşı karşıya!! Irak Hükümeti’nin Türkiye’den talep ettiği üç Türkmen idam edilmek için Irak’a geri gönderilmek üzere, Hiçbir milliyetçi kesimden bu hususta tepki yok herhalde Sünni oldukları içindir. Şu an Gaziantep Oğuzeli geri gönderme merkezinde bulunan Ailesi ve çocukları Adıyaman’da kalan üç Türkmen’in bir an önce salıverilmesi için gereken yapılmalı eğer yapılmaması halinde üç genç Irak’ta iade edilir edilmez idam edilecek. Bir iftira üzerine yapılan gözaltı neticesinde altı yıldır Türkiye’de kalan ve hiçbir suçu olmayan bu gençler idamdan kurtarılmalıdır. Bu konuda insanları hassas olmaya ve bu konuyu gündem etmeye davet ediyorum.”

3  Türkmen gencin aileleri Adıyaman'da kendileri şu an Gaziantep Oğuzeli Geri Gönderme Merkezindeler.

truk1.jpg

truk2.jpg

truk3.jpg

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum