1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. Aden'de Kontrol Hadi Yanlılarında
Aden'de Kontrol Hadi Yanlılarında

Aden'de Kontrol Hadi Yanlılarında

Yemen'de Cumhurbaşkanı Hadi’yi destekleyen 'Halk Komiteleri'nin Aden'deki havaalanını ele geçirmesinin ardından, Cumhurbaşkanlığı yayınladığı açıklamada bir darbe girişiminin önlendiğini söyledi.

20 Mart 2015 Cuma 00:22A+A-

Yemen Cumhurbaşkanlığı bir açıklama yayınlayarak, darbe girişiminin boşa çıkarıldığını söyledi. Cumhurbaşkanlığı, açıklamasında darbecilerin ele geçirdikleri silah ve uçaklarla Cumhurbaşkanı ve güney halkına saldırdıklarını belirtti.

Açıklamada, Yemen Cumhurbaşkanı’nın tüm yaşananlara rağmen olayları sakin bir şekilde değerlendirdiği ve diyalog çağrısı yapmaya devam ettiği ifade edildi.

Yemen Cumhurbaşkanlığı, Aden kentinde yaşananların, darbecilerin ülkede istikrarın ve güvenin sağlanması için diyaloğa girmeyi reddettiğinin dünyaya ilanı olduğunu vurguladı. 

Aden Valisi: İsyan bastırıldı

Aden Valisi Abdulaziz bin Habtur, Perşembe akşamı bir açıklama yayınlayarak, görevden alınan Özel Kuvvetler eski komutanı general Abdulhafız Sekkaf’ın başlattığı isyanın bastırıldığını ve kentte havanın normale döndüğünü bildirdi. Aden Valisi, general Sekkaf’ın daha sonra teslim olduğunu da ifade etti.

Cumhurbaşkanı Hadi’yi destekleyen ‘Halk Komiteleri’ çatışmaların sonunda ‘Özel Birlikler’in karargahını ele geçirmeyi başardı. Halk Komiteleri, yaptığı açıklamada Özel Birlikler’den 80 ve Husilere bağlı bir hücreye mensup 20 kişiyi tutukladıklarını açıkladı.  

Aden’de yaşanan çatışmalarda 12 kişi öldü, 22 kişi de yaralandı.

Ne olmuştu?

Aden’de bulunan Al Jazeera muhabiri, İran destekli Şii Husilerin Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na hava saldırısı düzenlediğini söyledi.

Bunun üzerine Cumhurbaşkanlığı sarayı boşaltıldı. Hadi’ye bağlı "Halk Komiteleri" Aden havaalanını da ele geçirdi. 

Aden’de meydana gelen çatışmalarda hastane kaynaklarına göre dört kişi hayatını kaybetti.

Bu arada yerel kaynakların verdiği bilgiye göre, İçişleri Bakanlığına bağlı Özel Güvenlik Kuvvetleri ve Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'yi destekleyen milislerden oluşan "Halk Komiteleri" arasında çıkan şiddetli çatışmalar sebebiyle Aden Uluslararası Havalimanı'nda uçuşlar durduruldu.

Al Jazeera

HABERE YORUM KAT