1. HABERLER

  2. HABER

  3. Adem Çevik: Cunta Açığa Alınsın
Adem Çevik: Cunta Açığa Alınsın

Adem Çevik: Cunta Açığa Alınsın

Adalet Platformu, Genelkurmay’ın içinde yer alan darbe yandaşlarının açığa alınması amacıyla dün Taksim’de yürüyüş yaptı.

26 Temmuz 2010 Pazartesi 00:01A+A-

İstiklal Caddesi'ni takip ederek Tünel'den Taksim Meydanı'na kadar yürüyen platform üyeleri adına açıklama yapan Adalet Platformu Başkanı Adem Çevik, cuntanın açığa alınmasını, 35. maddenin kaldırılmasını isteyerek "Terör tüccarı cuntacılar görevdeyken; çocuğumuzu askere göndermeyi ve vergi vermeyi vicdanen reddediyoruz. 50 yıllık esaretten, cuntacılardan ve darbe anayasasından kurtuluşa evet, köleliğe, darbeye-zulme hayır, milleti meclisi ve hükümeti vazifeye davet ediyoruz ve uyarıyoruz" dedi. Eylemciler 'Hain cunta açığa alınsın', 'TBMM esaret altında', 'Allah ve milletle asimetrik savaş', 'Milli irade ve insanlıkla savaşan terör tüccarlarını lanetliyoruz' şeklinde sloganlar atarak cuntacıların YAŞ toplantısı öncesi görevden alınmasını talep etti. Ergenekon, Kafes Eylem Planı, Balyoz, 27 Nisan, Ergenekon-PKK-İsrail ve cunta işbirliği iddialarını yakından takip ettiklerini kaydeden Çevik, ismi zikredilen askerî personellerin soruşturma geçirdiğini, bu subayların içlerinde ihanet ile suçlananlar bile olduğunu hatırlattı.

DARBECİLER GÖREVDE KALMASIN

Darbecilerin görevde kalmasına göz yummanın, terfilerini şerh düşerek de olsa imzalamanın; gaflet, dalalet ve hatta hıyanet olacağını anlatan Adem Çevik, "Genelkurmay'ın cuntacılara sahip çıkması millete, Meclis'e ve Abdullah Gül'e karşı 27 Nisan muhtırasını yayımlayanlara, Başbakan ve bakan asan, namaz kılanları, eşleri başörtülü olanları, yolsuzluklara-ihanetlere ve terör tüccarlarına karşı gelenleri ordudan atan bir gelenekten gelen TSK'daki cuntacılara güvenilemeyeceğini göstermektedir" dedi.

MEKTUP, FAKS, DİLEKÇE, SMS YAĞMURUNA TUTUN

Yaklaşan YAŞ toplantısı öncesi darbe sevdalısı olan subayların terfilerini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onaylamamasını isteyen Adem Çevik, şu çağrıda bulundu: "Darbe suçlamalarının konuşulduğu günlerde Başbakan ve Milli Savunma Bakanı YAŞ toplantısında yapılacak emri vakilere boyun eğmesin ve cuntacıların terfisini imzalamasın. Cumhurbaşkanı da dayatılan terfileri onaylamasın. Milletimizi TBMM'ye, Cumhurbaşkanı'na, Başbakan'a, İçişleri ve Milli Savunma Bakanı'na mektup, dilekçe, mail, faks, SMS göndererek haklarını aramaya davet ediyoruz." (Vakit)

HABERE YORUM KAT

1 Yorum