1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Adanalı STK’lardan Cunta Katliamına Protesto
Adanalı STK’lardan Cunta Katliamına Protesto

Adanalı STK’lardan Cunta Katliamına Protesto

Mısır askeri cuntasının gerçekleştirdiği katliamı protesto eden Adana Sivil Toplum Platformu; Mısır, S. Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri Elçiliklerine ile BM Genel Sekreterine protesto faksları çekti.

15 Ağustos 2013 Perşembe 10:00A+A-

Mısır askeri cuntasının gerçekleştirdiği katliamı protesto eden Adana Sivil Toplum Platformu; Mısır, S. Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri Elçiliklerine ile Birleşmiş Milletler Genel Sekreterine protesto faksları çekti.

Aralarında Özgür Der, Mazlum Der, AGD ve Eğitim Bir Sen gibi STK’larında yer aldığı Adana Sivil Toplum Platformu (AS Platformu), Mısır askeri cuntasının gerçekleştirdiği sivil katliamını protesto için Adana Merkez Postanesi önünde basın açıklaması yaptı.

Mazlum Der Adana temsilcisi Ali Aygün’ün konuşması ile başlayan eylemde sık sık tekbir getiren topluluk, Mısır direnişine destek sloganları attı.

Batı ülkeleri, AB, BM ve İslam ülkelerinin Mısır’da gerçekleşen askeri cunta katliamına sessiz kaldığına dikkat çeken Aygün, insanlığını yitirmemiş herkesi bu sessizliği bozmaya çağırdı.

Bu katliamın azmettiricisi ABD ve İsrail’dir.

Platform adına basın açıklamasını okuyan AS Platform başkanı Mahmut Eraslan ise insanlıktan nasibini almamış General Sisi ve çetesinin gözü dönmüşçesine kendi halkına saldırdığını kaydettikten sonra ; “Bu katliamın azmettiricisi ABD ve İsrail’dir. Petrolün semirttiği, insan kılıklı ucube Arap şeyhleri ve emperyalistlerin Mısır sofrasından artmasını umut ettikleri üç-beş kemik için zulme sessiz kalan vicdansızlar bu katliama destek veriyorlar” dedi.

Açıklamasında batıyı da eleştiren Eraslan; “sözüm ona dünya barışı için kurulan Birleşmiş Milletler, ABD ve İsrail çıkarı söz konusu olduğunda güvenlik konseyini acilen toplantıya çağırırken bu katliam karşısında daha en ufak bir açıklama dahi yapmadı. Bir daha gördük ki, uluslararası kuruluşlar, küresel medya, insan hakları örgütleri, hatta İslam Konferansı Örgütü; Siyonist Yahudi’nin ve Batılı emperyalistlerin elinde bir oyuncaktan başka bir şey değiller” dedi.

Bu eylemimizle safımızı belli ediyoruz.

Yaptıkları protesto eyleminin amacına da değinen Eraslan, “bu gün burada Mısır, S. Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri Elçilikleri ile Birleşmiş Milletler Genel Sekreterine Mısırdaki katliamı kınayan fakslar göndereceğiz. Faks göndereceğimiz bu kişi ve kuruluşların Mısır için insani bir gerişimde bulunmalarını beklemiyor ama kendi safımızın belli olması için yarın hesap gününde sorulduğunda hiç olmazsa dilimizle bu zulme karşı çıktığımızı söylemek için bu eylemi yapıyoruz. İnsani vasıflarını kaybetmemiş herkesi bu zulme karşı seslerini yükseltmelerini istiyoruz” dedi

Yapılan basın açıklamasının ardından Adana Merkez Postanesine giren topluluk, Mısır askeri cuntasının gerçekleştirdiği katliamı kınayan faksları;  Mısır, S. Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri Elçiliklerine ile Birleşmiş Milletler Genel Sekreterine faksladı.

Haber: Ayhan Kaya-ADANA

adana-20130815-02.jpg

adana-20130815-03.jpg

adana-20130815-04.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum