1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Adana’da Mısır’daki Katliam Protesto Edildi
Adana’da Mısır’daki Katliam Protesto Edildi

Adana’da Mısır’daki Katliam Protesto Edildi

ABD Adana Konsolosluğu önünde bugün saat 18.00 de Mısır için Ümmet dayanışması adına Mısır da Müslüman kardeşlere ve insanlığa karşı yapılan katliamı protesto edildi.

14 Ağustos 2013 Çarşamba 20:00A+A-

 

ABD Adana Konsolosluğu önünde bugün saat 18.00 de Mısır için Ümmet dayanışması adına Mısır da Müslüman kardeşlere ve insanlığa karşı yapılan katliamı ve yapanları telin etmek, İhvanı müslimine destek vermek için kitlesel basın açıklaması yapıldı.

Sunumunu Kurtuluş Kılınç beyefendinin yaptığı kitlesel basın açıklamasında ilk sözü AS Platform adına Mahmut ERASLAN yaptı. Akabinde Mazlumder Adana şubesi adına Ali AYGÜN konuşmalarını yaptılar. Daha sonra Ümmet platformu adına Eşref ŞAHİN konuştular. Adana AGD adına A.Aziz KIRANŞAL ve son olarak Saadet partisi genel başkan yardımcısı Sayın İlyas TONGÜÇ konuştular.

Sunumda Mısırda yaşanan darbe girişimi kronolojik olarak Kurtuluş KILINÇ tarafından özetlenirken, konuşmacılar Mısır da darbeci Sisi ve işbirlikçileri olan ABD, AB, BM, SUUD, KÜVEYT VE BAE ‘leri kınandı. Darbe sonrası demokrasi adına yapılan katliamlar ve en son bugün binlerce kişinin şehit edilmesi ve binlercesinin yaralanması pahasına yapılan katliam ve yapan katiller kınandı ve lanetlendi.

 Mısır için Ümmet dayanışması diğer günlerde yapılacak eylemleri de şöyle açıkladı.

 1-     Yarın (Perşembe- 15.08.2013) saat 12.30’da Adana çarşı posta hanesi önünde yine kitlesel olarak abd, ab, bm başkanlarına, suud, küveyt, ve bae büyükelçi ve konsolosluklarına ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına, başbakanına ve dışişleri bakanlığına fax çekme eylemi yapılacağı,

2-     Cuma (16.08.2013) günü Cuma namazı çıkışı beş ocak meydanı – kemer altı camisi yanında mısırdaki şehitler için gıyabi cenaze namazı ve dua yapılacaktır.

 Tüm adana halkı ailece mısırlı mazlum ve mağdur kardeşlerine desteğe davet edildi.

adana-20130814-1.jpg

adana-20130814-2.jpg

adana-20130814-4.jpg

 Mazlumder Adana Şubesi adına şube başkanı Ali AYGÜN tarafından yapılan açıklama metni aşağıdadır.

KATLİAMLAR İLE MİLLETİN İRADESİ ENGELLENEMEZ

Dünyanın neresinde olursa olsun, kimden gelirse gelsin, hangi gerekçeyle yapılırsa yapılsın, dini, ırkı, rengi ve coğrafyası ne olursa olsun insanlığa ve Müslümanlara karşı gerçekleştirilen zulmün, haksızlığın ve öldürme eylemlerinin hiçbirini hiçbir şekilde kabul etmediğimizi ve etmeyeceğimizi beyan ediyoruz.

 Mısır’ın seçilmiş tek cumhurbaşkanı olan Mursi’nin ABD, İsrail, Suud ortak yapımı darbe ile devrilmesinden bu yana Nahda ve Adeviye meydanlarında toplanan halk 1,5 aydır şiddetten özenle kaçınarak iradelerine sahip çıkıyor ama defalarca katliamlara maruz kaldıkları gibi, bu sabah da yüzlerce kişinin öldüğü binlerce kişinin yaralandığı bir vahşi saldırıya maruz kaldılar. 

 Bizler burada olayları lanetlerken, Mısır'da kardeşlerimiz katledilmekte, insanlarımız öldürülmektedir. Kardeşlerimizin, bacılarımızın, çocuklarımızın ve insanlarımızın kanları akıtılmaktadır. Mısır'da sadece insanlarımız değil bütün insanlık katledilmektedir. Bunun müsebbipleri olan batı ve yerli işbirlikçileri ise, sesiz kalmakla yetinmeyip oturdukları yerlerde sevinçle seyretmektedirler.

 Dünya olan bitene sadece sessiz kalmayıp, aynı zamanda ABD ve AB gibi herkese “demokrasi “ pazarlayan büyük ülkeler eliyle katliama destek veriyor.

 Batılı ülkeler, 1991de Cezayir’de FIS’in seçimleri kazanmasından bu yana alışkanlık haline getirdikleri bir çifte standart olarak, her fırsatta kötüledikleri darbeleri, İslam dünyası söz konusu olunca utanmaz bir ikiyüzlülükle destekliyorlar.

 Bundan amaç iktidarın barışçı yöntemlerle el değiştirmesine imkân tanımayarak, belirli bir siyasi görüşü şiddete sevk etmek, direnişin silaha yönelmesi halinde ise açıktan şiddet kullanarak yok etmek ahlaksızlığıdır.

 Mısır halkı protestolar boyunca şiddetten özenle kaçınarak bu senaryoyu boşa çıkaran bir akıl, irfan ve sabır göstermiştir. "Henüz bütünüyle vicdanları dumura uğramamış, azıcık da olsa vicdan sahibi olan dünya insanlığına çağrıda bulunuyoruz. Mısır'da Adeviyye, Nahda ve diğer kentlerde çocuklar, kadınlar, kısacası masum sivil insanlar katledilmektedir. Buna karşı çıkmak, buna dur demek azıcık da olsa vicdan sahibi olan, ben de insanım diyen herkesin görevidir."

Bu katliamların kararını verenler, planlayanlar ve gerçekleştirenler iyi bilmelidirler ki hiçbir saltanat ve hükümranlık masum insanların kanları üzerinden ayakta duramaz. Hiçbir dünyevi hırs, çıkar ve siyaset bir insanı yaşatmaktan daha değerli olamaz. Mısır'da masum insanları katledenler, bu duruma maddi ve manevi destek verenler, gerçekte bütün bir insanlığı öldürmüşlerdir.

 Bu vahşete sessiz kalanlar iyi bilmelidirler ki İslam'a göre kişi, sesini yükseltmesi gereken yerde yükseltmediğinden sorumlu olduğu gibi hakkın, hakikatin, adaletin, ahlakın, barış ve huzurun tarafında yer almayışından da sorumludur.

 ABD, İsrail, Suud destekli katiller eliyle Mısırlı kardeşlerimizin uğradıkları vahşi katliamı lanetliyor, katledilen kardeşlerimize rahmet, yaralılara şifa, direnişçilere sabır, irfan,  istikamet ve başarı temenni ediyoruz.    

 

 

HABERE YORUM KAT